Tak to je bomba! Khamzat Chimaev má konečně soupeře! Čeká ho bývalý šampion

Hvězdný a neporažený Čečenec Khamzat Chimaev (13-0) se vrací do akce. Generální ředitel UFC Dana White dnes ohlásil jeho očekávaný návrat a rovnou i jméno soupeře, se kterým se utká v hlavním zápase na premiérovém turnaji v Saudské Arábii!


Tak pozor! Bitva Růžička vs Sivák by mohla dopadnou, ale ne v RFA! Kde? To neuhodnete

Australská hvězda a bývalý šampion střední váhy UFC Robert Whittaker se v sobotu 22. června utká s vycházející hvězdou Khamzatem Chimaevem v hlavním zápase na turnaji v Saúdské Arábii. Šéf UFC Dana White při oznámení zápasu uvedl: „Kdo se stane prvním titulovým vyzyvatelem ve střední váze?“

Whittaker se vrací po vítězství nad Paulem Costou na turnaji UFC 298, zatímco Chimaev naposledy porazil bývalého krále welterové váhy Kamarua Usmana na galavečeru UFC 294 v Abú Dhabí. Zápas tedy bude hrát důležitou roli v boji o titul ve střední váze, kde je na vrcholu nově Dricus Du Plessis.

Podle Whitea bude turnaj UFC Saúdská Arábie vysílán na stanici ABC. Tento turnaj bude nejspíš na hony vzdálený původní kartě, která se měla původně konat 2. března v Saúdské Arábii. Cesta organizace do této země byla údajně odložena kvůli nespokojenosti „mocných šejků“ v Saúdské Arábii s kvalitou této karty. Místo toho se v Las Vegas v UFC Apex uskutečnil turnaj UFC Fight Night 238, v jehož hlavním zápase Jairzinho Rozenstruik porazil Shamila Gazieva. 

Chimaev je zatím neporažený  a v UFC absolvoval sedm zápasů. Ve svém posledním souboji „Vlk“ úspěšně debutoval ve střední váze, když na turnaji UFC 294 porazil na body bývalého šampiona Kamaru Usmana. Chimaev má na svém kontě další významná vítězství nad Kevinem Hollandem, Gilbertem Burnsen nebo Li Jingliangem. Whittaker si naposledy připsal důležité vítězství nad Paulem Costou. 

 




1 komentář na “Tak to je bomba! Khamzat Chimaev má konečně soupeře! Čeká ho bývalý šampion”

  1. Pingback: UFC Fight Night Blanchfield vs Fiorot: Analýza, Tipy a Sázky | MMA Shorties

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *