Paní Kateřina si v důchodu konečně mohla koupit svůj vysněný dům. Až po nastěhování ale zjistila, jaké hrůzy ukrývá

Pro ženu se stal její vysněný dům brzy domem hrůzy. Při jeho koupi totiž netušila, co se v něm ve skutečnosti ukrývá.

dům i Zdroj fotografie: iStock
                   

Jejím celoživotním snem bylo pořídit si vlastní rodinný dům. Splnit si jej se jí podařilo až v důchodu, z čehož ale i tak měla obrovskou radost. Představovala si, jak zde prožije krásné stáří, bude odpočívat na zahradě, starat se o kytičky a plodiny, které zde zasadí, a dožije zde tak svůj život. Bohužel ale netušila, jaké hrůzy objeví po nastěhování. Svým příběhem chce varovat ostatní.

Myslela si, že konečně našla svůj vysněný dům

Paní Kateřina každý den projížděla inzeráty s nabídkami na koupi nemovitosti. Bohužel neměla dostatek financí, ovšem když narazila na dům, který na obrázcích vypadal naprosto dokonale a dle jejích představ, navíc byl za fantastickou a pro ni přijatelnou cenu, neváhala ani chvíli a kontaktovala prodejce. V inzerátu navíc stálo, že je dům ve skvělém stavu a vhodný k okamžitému nastěhování nového majitele.

Svůj vysněný dům tedy koupila. Ovšem již několik týdnů po nastěhování se začaly objevovat problémy, a to především ve formě stále se objevující špíny a prachu. Paní Kateřina si tedy pozvala odborníky, kteří přišli s šokující zprávou. Jak píše i web CBCnews, našli v domě shnilé potrubí a všudypřítomnou plíseň. Kvůli tomu nechala žena odstranit a vyměnit podlahy, stěny i stropy, aby tak dala vše do pořádku. Když ale zjistila, že se ve větracích šachtách nachází azbest, naprosto ji to zničilo.

Její příběh je varováním pro ostatní

Dle odborníků je její dům plný plísně z toho důvodu, že se nachází blízko velké vodní plochy, což způsobuje vlhkost. Mnoho domů v její čtvrti postihují podobné problémy. Paní Kateřina utratila spoustu peněz za opravy, ale nejraději by se z domu odstěhovala. Je to pro ni totiž již dům hrůzy. Celý její příběh byl zdokumentován a zveřejněn na YouTube, aby tak varoval ostatní, jež se chystají pořídit si vlastní dům.

Proto by lidé, kteří kupují dům, jej měli detailně prozkoumat a dávat si pozor na skryté problémy. Nejlepším řešením je najmout si odborně způsobilé osoby, které za ně vše pečlivě zkontrolují a vyhodnotí, zda je dům vhodný k nastěhování. Po podpisu smlouvy je již totiž pozdě. Bohužel ale některé problémy se objeví až po delší době. Jako v případě rodiny, která ve zdech domu našla včelí roj, o čemž jsme se na DámskémDeníku již zmiňovali.

Jak byste se na jejím místě zachovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Zobrazit další články