To je debut! Syn hokejové legendy při prvním startu v NHL dal 2 góly. Brankář Vejmelka zapsal asistenci

Přidat na Seznam.cz

Dvacet let byli fanoušci arizonských Coyotes zvyklí, že v útoku řádí Shane Doan. Roku 2017 ukončil 40letý hokejista kariéru. Doan odehrál v NHL 1540 zápasů a nasbíral 972 bodů. Teď, po sedmi letech, se v útoku Coyotes objevil další Doan. Je to Shaneův syn Josh.

A 22letý mladík začal parádně. V duelu Arizony proti Columbusu dal 2 branky. Ta druhá na 3:2 se ukázala být brankou vítěznou. Coyotes totiž nakonec proti poslednímu týmu Východní konference vyhráli 6:2. Josh Doan, který stejně jako táta hraje na pravém křídle, byl vyhlášen první hvězdou utkání.

V hale Arizony Coyotes obvykle nebývá moc velký povyk, tento tým má třetí nejnižší návštěvnost v celé NHL. Klub dlouhodobě patří k tomu nejhoršímu v soutěži, do play-off se Arizona dostala naposledy před 14 lety a nepovede se jí to ani letos.

Ale tento večer měli přece jen fanoušci Arizony důvod k radosti. Coyotes jasně vyhráli a na ledě zářil syn oblíbené hvězdy. Sám Shane Doan byl mimochodem v hledišti osobně přítomen a góly svého syna náležitě oslavil.

„Tuhle noc si budu pamatovat navždy,“ cituje web NHL.com Joshe Doana. „Nejdříve jsem byl naštvaný, protože jsem těsně před prvním gólem promeškal možnost vystřelit. Říkal jsem si, že táta určitě bude chtít odejít pryč, jak bude naštvaný. Ale pak se puk objevil přímo přede mnou, byl jsem schopný ho trochu zvednout nahoru, a on šel přímo nad lapačku.“

Dařilo se i Karlu Vejmelkovi, který odchytal celý zápas a připsal si 25 zákroků. Za záda pustil jen dvě přesilovkové trefy. Navíc si připsal asistenci. Ve 3. třetině při oslabení vyhodil puk o mantinel, který se dostal k Nicku Schmaltzovi, jenž prostřelil brankáře Merzlikinse.

Zdroj: NHL.com