Velikonoční víkend bude teplý, přes den může být až 23 stupňů

Prodloužený velikonoční víkend bude teplý a většinou bez deště. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky. Nejteplejším dnem bude zřejmě sobota, kdy denní teploty vystoupají až ke 23 stupňům. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

»Během Velikonoc k nám bude po přední straně tlakové níže se středem nad britskými ostrovy proudit velmi teplý vzduch od jihu. Během pondělí začne přes naše území postupovat studená fronta od západu a ukončí příliv velmi teplého vzduchu,« uvedli meteorologové.

V pátek bude ještě chladné ráno, teploty klesnou na pět až jeden stupeň a místy se vyskytnou přízemní mrazíky. Obloha bude oblačná až polojasná a denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni. Na západě a severozápadě bude chladněji, kolem 14 stupňů.

Sobota bude z nadcházejícího víkendu zřejmě nejteplejší. Bude většinou polojasno. Teploty v noci klesnou na 11 až sedm stupňů, při slabším větru ještě o dva stupně níže. Přes den teploměr ukáže 19 až 23 stupňů.

V neděli i pondělí už bude na obloze více oblačnosti a ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Nedělní ráno bude teplé, teploty se budou držet mezi 14 a deseti stupni, při slabším větru klesnou na osm stupňů. V pondělí meteorologové očekávají noční teploty na většině území pod deseti stupni. Po oba dny teploty ve dne vystoupají až ke 22 stupňům. V pondělí ale bude kvůli přicházejícím srážkám na západě chladněji, kolem 15 stupňů.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy