28. března 2024 • 09:40

Oceláři proti Motoru v číslech: skvělý Hrachovina i paradoxní statistika

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Ve čtvrtek večer vypukne rozhodující sedmý zápas mezi Třincem a Českými Budějovicemi. V hokejovém světě velký svátek. Skutečně se často nestává, aby série dospěla do sedmého duelu. Nemluvě o tom, že Oceláři v sérii vedli už 3:0. Deník Sport a web iSport.cz přichystali nejzajímavější čísla z dosavadní série.

  • 0

    Žádný tým v extralize doposud nedokázal otočit sérii ve svůj prospěch, kdy prohrával už 3:0. Blízko k tomu byly pouze tři týmy. Znojmo v roce 2007 vyrovnalo sérii s Pardubicemi v šestém utkání, ovšem v tom rozhodujícím prohrálo 0:5. Na jaře 2021 obrat nedotáhla Sparta proti Liberci, v závěrečném duelu prohrála těsně 1:2. Minulý rok byly blízko Vítkovice, ale také jim nevyšel sedmý duel. Prohrály 1:2 v prodloužení. Bude Motor první extraligovým celkem v historii, který dokáže vyhrát sérii v play off, ve které prohrával už 3:0 na zápasy?

  • 3

    Vynikající výkony v sérii podávají brankáři. V šesti dosavadních utkáních jsme viděli hned tři čistá konta. Dvě na své konto zapsal Marek Mazanec, gólman Ocelářů. V šestém utkání pak za svá záda nepustil jediný puk Dominik Hrachovina z Motoru. Třemi třígólovými střelci se pak v sérii může chlubit Motor. Milan Gulaš, Jáchym Kondelík a Adam Kubík se proti Třinci prosadili doposud třikrát.

  • 5

    Po šesti odehraných zápasech nemá na svém kontě jediný hráč v průměru bod na zápas. Nejproduktivnějším hráčem série je Jáchym Kondelík, který má na svém kontě tři branky a dvě asistence. Jenom potvrzuje, jak skvělého hráče Motor v průběhu sezony získal.

  • 24

    Tolik branek doposud padlo v sérii mezi Oceláři a Motorem. Nebýt však vynikajících výkonů gólmanů, viděli bychom jich více. Především Dominik Hrachovina předvádí výborné výkony, když chytil už 6,61 branek navíc oproti očekávání. Výborné zápasy odchytal i Marek Mazanec, který se může pyšnit pozitivní hodnotou 2,91. V šestém utkání ovšem dostal příležitost Ondřej Kacetl, který ale zapsal negativní hodnotu -1,17.

  • 66

    Oproti jiným sériím je souboj mezi Třincem a Českými Budějovicemi poměrně klidný. V dosavadních šesti duelech bylo uděleno 66 trestných minut. A častěji na trestné lavici vysedávají hráči Ocelářů. Ti obdrželi 38 trestných minut, přičemž hráči Motoru zbylých 28.

  • 69

    Z pohledu pokročilých dat se může zdát, že je až paradoxem, že České Budějovice dotáhly sérii do sedmého duelu. V šesti odehraných duelech totiž zaznamenaly hned 69 ztrát puku v obranném pásmu. Pro porovnání – na druhém místě v této statistice se nachází Litvínov, který proti Kometě zapsal 39 ztrát v defenzivní zóně.

  • 150

    Nejvíce branek padá ze slotu. To už je pár let osvědčená věc. V dosavadním souboji mezi Třincem a Českými Budějovicemi jsme pak byli svědky 150 přihrávek do slotu na střelu. Z toho jich 77 zaznamenali Oceláři, zbylých 73 hokejisté Motoru. Oba týmy očividně dobře vědí, kudy vede cesta ke skórování.

  • 317

    Tolika střelám doposud čelili brankáři obou týmů. Aktivnější byl Třinec. Ten doposud vyslal na Dominika Hrachovinu 174 puků. České Budějovice pak na bránu Ocelářů dalších 143 střel.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud