Síť očních optik Fokus děkuje učitelům. Do konce dubna jim poskytne měření zraku zdarma

Učitelská profese je náročná sama o sobě. Za poslední roky prošla velkou transformací pro tisíce učitelů po celé České republice, kteří museli zápasit s nekonečným sebevzděláváním, aby přinesli kvalitní vyučování pro naše děti a dospívající nejen během koronakrize, ale i po následném návratu do školních lavic. Učitelé to však ani dnes nemají lehké, proto jako poděkování si v pobočkách FOKUS Optik mohou až do konce dubna nechat vyšetřit zrak zcela zdarma.

„Práce s digitálními tabulemi či počítačem se podepisuje i na zdraví učitelů. Zejména zrak mohl za poslední roky neustálým sledováním monitoru utrpět nejvíce,” vysvětluje Martin Slaný, optik a odborný garant sítě FOKUS Optik. Právě z tohoto důvodu se v optice FOKUS rozhodli, že pedagogům i jejich nepedagogickým kolegům připraví překvapení. Až do konce dubna si proto v souvislosti s Dnem učitelů (28. březen) mohou nechat kdekoli po celé České republice zdarma vyšetřit zrak.

„Pedagogové by obzvláště měli dbát na prevenci, protože už základní vyšetření zraku od optometristy dokáže odhalit množství poměrně častých očních vad, jako je krátkozrakost, dalekozrakost či astigmatismus. U mladých osob se doporučuje kontrola každé dva až tři roky, u lidí nad 40 let by měly být návštěvy frekventovanější,“ uvedl Martin Slaný a dále dodal: „Z našich dlouhodobých zkušeností víme, že až každý třetí učitel, kterému jsme v minulosti měřili zrak, používal nesprávnou nebo žádnou dioptrickou pomůcku, přestože měl. To může vést nejen k permanentnímu zhoršení zraku, ale také například nepříjemným bolestem hlavy či pálení nebo svědění očí.“

Pedagogičtí i nepedagogičtí zaměstnanci škol a školských zařízení se mohou objednat přes internetovou stránku fokusoptik.cz, telefonicky nebo přímo na optice. Na místě mají učitelé navíc možnost si brýle rovnou vyzkoušet a objednat. I v tomto případě s výběrem správného rámu a brýlových čoček vždy rádi poradí odborníci oční optiky FOKUS.

 

 

Klíčová slova ČR-trh-služby-zdraví-učitelé-firmy-Fokus

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.