Rokycany mají vlastní mobilní aplikaci
Kolik aplikací v telefonu máte? zdroj foto: Pixabay
Kolik aplikací v telefonu máte? zdroj foto: Pixabay

Rokycany mají vlastní mobilní aplikaci

28 března, 2024 0 Od Pavel Žižka

Kolik aplikací máte ve svém chytrém mobilu? Pokud bydlíte v Rokycanech, nebo máte do tohoto města naplánovaný výlet, můžete si k nim přidat další. Občanům i turistům poslouží aplikace nazvaná jednoduše Rokycany.
Aplikace je k dispozici zdarma, a to jak pro zařízení s operačním systémem Android, tak pro ta běžící na iOS. Velkou výhodou z hlediska ochrany osobních údajů pak je, že do aplikace není nutné se registrovat. Obsahuje přitom dvě karty, jejichž názvy prozrazují, co aplikace umí. Jmenují se Občan a Turista.

Předností nové aplikace je podle zprávy města Rokycany jednoduché hlášení závad, kdy občan v mapě vyznačí dané místo se závadou, nepořádkem, poničeným mobiliářem, nesvítící lampou apod., vybere charakter problému, popíše v krátkosti problém, je možné přiložit fotodokumentaci a odešle daný podnět.

„Město zároveň využije aplikaci ke zpětné vazbě, kdy se občanům zobrazí, zda je podnět v řešení, či je vyřešen. Město mobilní aplikaci využije také pro různé ankety, v současnosti mohou občané vyplňovat anketu k zájmu o kompostéry do domácností,“ říká oficiální zpráva.

zdroj: město Rokycany