Hrozba bombovým útokem v plzeňské bance: Policie musela evakuovat budovu

Policisté ve čtvrtek dopoledne zasahovali v centru Plzně. V bankovní instituci bylo nahlášeno výbušné zařízení, a proto museli budovu evakuovat. Policisté o tom informovali na sociální síti X.

V jedné z bankovních institucí v Plzni bylo ve čtvrtek nahlášeno výbušné zařízení. „V centru Plzně provádíme bezpečnostní opatření v souvislosti s přijatým oznámením, které se týká uložení nástražného výbušného systému v jedné z bankovních institucí,“ uvedli policisté na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladý Slovák plánoval teroristický útok, jeho idolem byl Breivik. Soudce ho propustil z vazby

Lidé, kteří se v pobočce nacházeli, museli být evakuováni. „Po osobě, která tímto jednáním vyhrožovala, pátráme,“ dodali policisté.

Později informovali, že se jim podařilo vypátrat muže, který uložením bomby vyhrožoval. „Provedená dechová zkouška i test na drogy u něj vyšly s negativním výsledkem. Jedná se však o psychicky nemocného člověka, kterého si nyní do své péče přebírají zdravotníci,“ sdělili policisté.

„Opatření bylo po prohlídce prostor pobočky banky, při které nebyl nalezen žádný podezřelý předmět, z naší strany ukončeno,“ dodali policisté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V ostravské firmě kradla uklízečka. Bankovky schovala do intimních míst, odhalila ji past

Tagy: