cesta v Anglii
Zahraniční destinace

Okolo vřesovišť a podél pobřeží aneb vydejte se na roadtrip po Anglii

Vřesoviště, venkov, pobřeží a silnice klikatící se mezi stromy – to jsou silnice vinoucí se největším anglickým hrabstvím Yorkshire. Milujete-li Anglii a vše, co k ní patří, včetně deště a mlhy, vydejte se na sever této země a projeďte ji křížem krážem. Nezapomeňte se držet na levé straně silnice a sjednat si nezbytné pojištění na cesty.

Buttertubs Pass aneb místo, kde se nerozpustí máslo

Při cestování po Anglii byste rozhodně neměli minout horský průsmyk Buttertubs Pass. Jedná se o oblíbený úsek trasy táhnoucí se hrabstvím Yorkshire. Připravte se na řadu zatáček, stoupání i pozorování hlubokých děr v zemi. Právě ty údajně mohou za název silnice. Dříve do nich totiž farmáři ukrývali máslo, zatímco odpočívali při cestě na trh.

Lázeňská města, farmářské trhy a anglické vesničky

Při jízdě po Yorkshiru si nenechte ujít ani návštěvu chráněného území Yorkshire Dales. Po parku se můžete projít, ale také projet na kole. Pokud milujete anglický venkov a městečka, která mají příjemnou atmosféru, určitě se zastavte také v Harrogate, Grassingtonu a Skiptonu.

Zpomalte a kochejte se výhledy do krajiny

Během jízdy po anglických silnicích doporučujeme nikam nespěchat a kochat se okolními výhledy. Typické anglické počasí je pro roatrip jako dělané, protože dodá scenériím to pravé kouzlo. Kdykoliv se budete blížit k nějaké vesnici, zpozorněte a rozhlížejte se po tradičních hospodách. Čaj a typické anglické pokrmy vás během jízdy posilní a od místních získáte praktické tipy, kam se vydat, kde přenocovat a podobně. I přesto si raději zabalte kvalitní nepromokavé oblečení a pláštěnky.

Toulky Anglií ve vlastním i vypůjčeném voze vás budou bavit a nekonečná vřesoviště, výhledy na moře a zelená krajina vás dozajista pohladí po duši. Zpomalte, nikam nespěchejte a poklidně křižujte anglické silnice a nezapomínejte na pravidelné občerstvovací zastávky v místních podnicích.

Zdroj foto: www.freepik.com