Tipy & rady Zahraniční destinace

Cestování autem se psem do zahraničí: Co musíte mít s sebou a jak se na cestu připravit

Těšíte se na společnou rodinnou dovolenou i se svým čtyřnohým kamarádem? Ať už se chystáte k moři, do hor nebo třeba do města, dovolená se psem se vám vydaří, pokud se na ni připravíte a sbalíte vše, co je pro cesty se psem do zahraničí potřeba.

Co před odjezdem nepodcenit

Než vůbec začnete plánovat dovolenou do zahraničí se psem, důkladně si nastudujte, jaké podmínky daná země má. Také výběr ubytování volte tak, aby byl dog friendly a nenastaly na místě nějaké komplikace. Vše si raději dvakrát prověřte, než si zarezervujete pokoj. Od věci není ani sjednání cestovního pojištění pro psa.

Co patří do psího kufru?

Při balení věcí pro svého pejska jsou věci, které určitě nezapomenete sbalit do jeho zavazadla. Kupříkladu pelíšek, cestovní deka, oblíbené hračky, granule, misky, obojek či voda na cestu. Ovšem nezapomínejte ani na důležité dokumenty, bez kterých se při cestě do zahraničí neobejdete, a praktické doplňky, které vám usnadní cestu. Na mysli máme cestovní pas a očkovací průkaz, dále také psí lékárničku a vlhčené ubrousky pro psy, jenž oceníte zejména při zastávce v mokrém či prašném terénu.

Jak připravit pejska na cestu?

Pejsci jsou vysoce inteligentní stvoření a dokážou poznat, že se něco děje. Jestliže z předchozích zkušeností víte, že dlouhé cesty nedělají vašemu chlupáči dobře, přidejte mu před cestou do jídla zklidňující a tlumící přípravky. Také nezapomeňte psa před cestou pořádně unavit a jděte s ním na delší procházku, případně ho nechte dosyta vyběhat na zahradě.

Jakmile bude mít pejsek sbalený svůj kufr a vše bude nachystáno, nic vám nebrání v tom, vydat se na cestu. Jestliže nepodceníte přípravu, vše proběhne hladce a na všechny možné scénáře budete připraveni a nic vás nezaskočí.