Stuyven po pádu seděl na silnici a držel se za levé rameno. Takový obrázek ze závodů dobře známe, většinou znamená, že si dotyčný cyklista zlomil klíční kost. Stuyvena a také Wouta van Aerta odvezla sanitka do nemocnice v Ronse, kde byla oběma Belgičanům diagnostikována zlomenina klíční kosti (Van Aert má navíc zlomenou i hrudní kost a sedm žeber). 

Z Ronse byli oba převezeni do nemocnice v Herentalsu, kde už byli operováni. Nejdříve Van Aert a hned po něm Stuyven. Stuyvenova operace byla úspěšná, ale o zbytek jarních závodů samozřejmě přijde. "Dva roky trápení se v klasikách a boj o návrat na tuto úroveň. Mnoho tréninkových kempů a obětí a pak se ukáže, že rok 2024 je tím rokem, kdy se mi podaří nejen znovu bojovat o vítězství, ale možná dosáhnout své nejlepší formy. Je to pro mě obrovská rána, že mé jaro v mžiku skončilo. Je to také první zlomenina (klíční kosti) v mé kariéře, všechno je jednou poprvé," napsal na svůj Instagram. 

1154142751.jpg

Stuyvenův týmový kolega Pedersen se také chvíli sbíral ze země, zkontroloval si ještě na zemi přilbu, zda ji nemá zničenou, dostal od mechanika náhradní kolo a pokračoval. Do závodu už se nezapojil, pouze po vlastní ose dojel do místa cíle a ztratil se v týmovém autobusu. Lidl-Trek později oznámil, že není nijak vážněji zranění, je však potlučený a odřený. A to před Kolem Flander znamená vážnou komplikaci. 

K zemi šel také lucemburský mistr Alex Kirsch, který si v Lidl-Trek plní povinnosti domestika. Po pádu vzdal a byl odvezen do nemocnice, kde objevili zlomeninu v pravé ruce a byl operován. Také kvůli tomu přijde o Flandry a Roubaix. 

Jediným lídrem týmu Lidl-Trek, který se pádu před Kanariebergem vyhnul, byl Toms Skujinš. Lotyšský cyklista dojel do cíle Dwars door Vlaanderen na 28. místě a měl by být zcela v pořádku a připravený závodit. Jenže jeho naděje na dobré výsledek byly o dost menší než v případě Stuyvena a Pedersena.