Kam vyrazit na Velikonoce? Tyto evropské destinace vás budou bavit

První měsíce roku jsou obvykle nejkomplikovanější, protože za sebou necháváme období poměrně dlouhých vánočních prázdnin a dovolených, kdy je typické nic nedělat a prostě si užívat jídla a rodinných setkání. Jenže pak přichází další etapa dlouhých týdnů a měsíců, kdy je zima, tma a nic nás nějak netěší. Z tohoto důvodu se mnoho lidí začíná s dostatečným předstihem připravovat na velikonoční prázdniny, které letos oslavíma na konci března. V tomto článku vám prozradíme nejlepší destinace v Evropě, kam se o Velikonocích vydat.

Velikonoce jsou jedním z období, kdy více lidí cestuje mimo svou zemi. Všichni ti, kteří si ke dvěma dnům oficiální dovolené přidají dva nebo tři dny dovolené navíc, mohou využít poměrně dlouhý úsek volného času a pořádně se zrelaxovat. Pojďme společně navštívit atraktivní evropské destinace, které jsou ideální destinací pro velikonoční cestování.

Itálie

Ať už se jedná o návštěvu Říma nebo nezapomenutelnou projížďku severní Itálií, tato země je jednou z nejlepších možností pro cestování o Velikonocích. Nápadem, jak využít tento týden, je podniknout výlet začínající v Miláně, půjčit si v tomto italském městě auto, sjet do Florencie a skončit v Pise. Další možností je samozřejmě projížďka Toskánskem se začátkem v Pise, což je jeden z nejkrásnějších regionů Evropy. Ať už si vyberte cokoliv, Itálie vás nikdy nezklame – nabízí totiž vše – příznivé počasí, milé místní, dokonalé jídlo a všeobecnou chuť nikam nespěchat a užívat si odpočinek a klid.

Německo

Náš druhý návrh je jeden z nejromantičtějších: Pohádková cesta v Německu. Začíná ve Frankfurtu a končí v Hamburku a můžete navštívit regiony, kde se odehrává mnoho pohádek bratří Grimmů. Země Červené Karkulky, Rapunzelina věž, slavné město Krysaře z Hamelnu nebo impozantní Brémy a jejich hudebníci patří k povinným zastávkám na této krásné trase. Německo je často jako dovolenková destinace podceňované, ale ve skutečnosti je to skvělé místo, kde můžete objevovat krásnou přírodu i moderní nebo naopak historická města.

Chorvatsko

Prohlédnout si celé chorvatské pobřeží od Záhřebu až po Dubrovník je výlet snů, který lze zvládnout za 10 dní při zapůjčení vlastního vozidla. Začněte v hlavním městě Chorvatska, které je lidově nazýváno “malou Vídní”, doporučujeme strávit několik dní v Záhřebu a poté se vydejte směrem dolů. Třemi doporučenými zastávkami jsou Plitvická jezera, město Zadar a Split.

Split je totiž jedním z nejznámějších regionů Chorvatska díky své gastronomii a je vhodným městem pro ochutnávku ústřic. A nakonec trasa končí v Dubrovníku, téměř rajském místě, které se proslavilo po celém světě díky tomu, že se zde v seriálu Hra o trůny natáčelo Královo přístaviště.

Portugalsko

Tato země, která sousedí se Španělskem, nabízí mnoho turistických zajímavostí, které stojí za návštěvu, a její prozkoumání během 9-10 dní je dobrým nápadem, jak poznat portugalskou kulturu do hloubky. Svou cestu tedy můžete začít v Portu, jednom z nejkosmopolitnějších měst Portugalska, a pokračovat až do Coimbry. Na této trase doporučujeme zastavit se v Aveiru, malém pobřežním městě, které je známé svými tradičními barevnými domy.

Z Coimbry, města s velkou kulturou, se můžete vydat podél pobřeží do Nazaré, Sintry, Cascais a nakonec do Lisabonu. V portugalské metropoli můžete strávit několik dní, abyste ji dobře poznali a zakončili svůj výlet ve velkém stylu.

Řecko

Poslední destinací, kterou vám navrhujeme, je Řecko, země, která v sobě spojuje historii, kulturu a četné tradice a kterou je ideální navštívit právě třeba během volna na začátku jara. Ve skutečnosti existují dvě skvělé cestovní alternativy, jak si tuto zemi užít.

Jednou z nich je procestovat celou severní oblast, přistát v Soluni a nezapomenout navštívit Verginu. Můžete se také rozhodnout pro přílet do Atén, návštěvu řeckého hlavního města, půjčení auta a prohlídku oblasti Peloponésu na jihu země. V tomto případě je vhodné zvolit jednu z těchto dvou tras, abyste co nejlépe využili čas, který máte k dispozici.

V každém případě existuje mnoho zajímavých možností, jak cestovat během Velikonoc. A ve všech z nich je možné snížit náklady a zorganizovat si cestu po svém, pokud se rozhodnete pronajmout si v cílové destinaci auto. Budete tak mít větší mobilitu, abyste mohli zastavit, kdekoli budete chtít, a můžete cestovat ekonomičtěji. Cestujte ve svém volném čase, zapomeňte na rozvrhy a užijte si velikonoční prázdniny s rodinou: to je to, na čem opravdu záleží.

ZDROJ: https://okmobility.com/en/blog/travel-easter-ideas
ZDROJ obrázku: Autor/ka fotografie: Carlos Machado: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/domy-ulice-vesnice-budova-1013427/

Napiš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *