V době, kdy se začalo mluvit o finančních potížích televizní stanice Barrandov, která se tehdy ještě pod Soukupovým vedením ocitla po krk v dluzích, se o případ pochopitelně začala zajímat média. 

V dokumentu o pohledávkách a závazcích společnosti Barrandov Televizní studio a.s. poté pozorný redaktor webu Extra.cz objevil zajímavou informaci. 

V písemnosti totiž bylo zmíněno jméno Agáty Hanychové, expartnerky mediálního magnáta. Překvapivě ale nešlo o to, že by televize dlužila peníze influencerce, ale přesně naopak. 

Tvrdila, že na Barrandově nedostala zaplaceno

Dluh ve výši 270 tisíc byl opatřen poznámkou, která jej měla blíže vysvětlit. “Záloha: účinkování v pořadu TV Barrandov, uhrazeno 14. 9. 2022“. Na televizní stanici brunetka skutečně vystupovala, a to v pořadech Agáta Jaromíra Soukupa a Holčičky. 

Již v minulosti se přitom matka Soukupovy dcery Rozárky nechala slyšet, že za svou odvedenou práci tehdy nedostala ani korunu. Když se jí novináři na dluh dotázali, stále trvala na svém.

“Jestli někdo tvrdí, že jsem si vzala na Barrandově nějaké peníze, tak to musí být podvod. Skutečně jsem nic nedostala. Ani si nic nevzala. Žádnou smlouvu jsme neměli podepsanou, nepodepisovala jsem ani převzetí žádné zálohy. Žádnou jsem totiž nedostala,“ uvedla tehdy se smíchem. Tehdy se do celé záležitosti ovšem vložili zaměstnanci Barrandova, kteří se rozhodli pohledávku prošetřit. 

Na peníze se Hanychová nakonec rozpomněla

Následně bývalá modelka přiznala, že nějaké peníze za oba pořady přece jen obdržela. Se zmíněnou částkou ale stále nesouhlasila. 

“Chci, aby se mi televize omluvila. Ta částka s ničím nesedí. S tím člověkem (zaměstnancem televize Barrandov) jsem se dopátrala toho, že ano, vystavila jsem jim fakturu na zálohu na 120 tisíc, které mi poslali, já jsem tam pak měla 32 pořadů, takže jsem si to odpracovala, což uznali. Ale do účetnictví dali částku 270 tisíc,“ Oznámila prostřednictvím redakce Extra.cz. 

Do insolvenčního rejstříku ale nyní přibyl nový dokument, který poměrně dobře vysvětluje, co se ve skutečnosti stalo. “Dlužník tímto předkládá aktualizovaný seznam zajištěného majetku – pohledávek dlužníka. Vlivem administrativní chyby v původně předloženém seznamu zajištěného majetku – pohledávek došlo k záměně výše pohledávky paní Agáty Hanychové ve výši 121 tisíc Kč z titulu zálohy za účinkování v pořadu TV Barrandov a pohledávky společnosti GRULICH-energetika s.r.o. ve výši 270 tisíc korun,“ píše se v lejstru, které podepsali nový spolumajitel televize Jan Čermák a Jaromír Soukup. 

Vymáhat peníze Jaromír Soukup neplánuje

V soupisu je nyní částka již uvedena opravená. Pohledávka je ale pravděpodobně nevymahatelná. Televizní stanice Barrandov se navíc pro média nechala v zásadě neoficiálně slyšet, že nic po influencerce vymáhat ani neplánuje. 

Vzhledem k tomu, že v pořadech prokazatelně vystupovala, je totiž prý zřejmé, že si svých sto dvacet tisíc korun skutečně odpracovala a patří jí tedy zaslouženě. Tedy přesně tak, jak Agáta Hanychová sama sdělila.

Přestože si tak nyní influencerka může oddechnout, že alespoň tuto nepříjemnost má za sebou, ještě nějaký čas potrvá, než bude moci konečně dýchat zcela volně. Stále se totiž se Soukupem soudí o dceru Rozárku, protože se nemohou shodnout na tom, jakým způsobem se budou na výchově podílet.

Související články