Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Musíte mě zabít, abych pustil puk do branky, culí se Pařík. Maďar byl podle něj za hranou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prožil pořádně turbulentní sezonu, na jejímž konci trápil hvězdné pardubické střelce. Hokejový brankář Lukáš Pařík však nedokázal Hradci Králové pomoct zaskočit vítěze základní části, Mountfield prohrál 1:4 na zápasy. „Už to přebolelo. Samozřejmě mě to pořád mrzí a ještě mrzet bude. Ale odehráli jsme skvělou sérii, takže zas tak strašné to není,“ líčil v pořadu Příklep na Sport.cz. Kam povedou jeho další kroky?

Příklep s brankářem Lukášem Paříkem.Video: Sport.cz

 
Článek

Hradec byl v premiérovém východočeském derby v rámci play off extraligy důstojným soupeřem. „Každý zápas jsme mohli vyhrát, vždycky to skončilo o gól,“ uvědomoval si po čtvrtfinálové sérii Pařík.

Vyhrocené derby samozřejmě přineslo i řadu emotivních momentů. Jako v závěru čtvrtého duelu na hradeckém ledě, kdy pardubický Tomáš Zohorna pět sekund před koncem na trestné lavici pokřikoval na slovenského forvarda Olivera Okuliara „Nauč se česky, Maďare,“ což zachytily i ruchové mikrofony.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vyhrocený závěr čtvrtého utkání v Hradci, inkriminovaný moment v čase videa 1:40Video: Tipsport Extraliga / BPA

„V kabině jsme se tomu jenom smáli. Vždyť se stačí podívat na soupisku Pardubic a tam mají tři Maďary,“ vtipkoval Pařík a poté své rýpnutí poupravil. „Tři Slováky,“ usmál se. „Ale není oukej, když tohle Zohorna křičí. Hráč jeho kvalit si to může odpustit. Umí se dostat pod kůži, ale tohle už bylo za hranou,“ mínil 23letý gólman.

Odchovanec Letňan se stal po příchodu do Hradce na hostování z Liberce jasnou jedničkou Mountfieldu. A extraligou neproškolené jméno na východě Čech příjemně překvapovalo. „Musíte mě zabít, abych pustil puk do branky. Moje největší síla je mentální,“ líčil Pařík. „Nedostatky mám trochu v rychlosti a koordinaci. Skáču po kotoučích hlava nehlava,“ popisoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejlepší zákroky Lukáše Paříka v play off.Video: Tipsport Extraliga / BPA

V Hradci by rád zůstal, jenže to se mu nepoštěstí. „Bohužel to není ve hře, už mají podepsané gólmany,“ poznamenal. Těmi by podle spekulací měli být Slovák Stanislav Škorvánek z Michalovců a Filip Novotný z Mladé Boleslavi.

Pařík má stále platný kontrakt u Bílých Tygrů. „Pořád jsem majetkem Liberce, kde jsou podepsaní tři gólmani,“ podotkl. Kontrakt totiž mají i současní brankáři Daniel Král a Dávid Hrenák. „Uvidíme, jak s námi naloží. Můj cíl je každopádně vybudovat si jméno v extralize,“ prohlásil rodák z Neratovic.

Proč sezonu dochytával v masce Litoměřic, jak ho změnila vážná autonehoda, proč ho vždy lákalo pokusit se vstřelit gól a jak se stalo, že se v dětství postavil do branky z bezpečnostních důvodů? Na to vše přišla řeč v pořadu Příklep na Sport.cz.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články