Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté Olomouce hlásí první posilu, získali vítkovického útočníka Fridricha

Vítkovický Petr Fridrich se snaží uniknout Michalu Kuncovi z Olomouce. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

První posilou hokejistů Olomouce pro příští extraligovou sezonu se stal útočník Petr Fridrich. Třiadvacetiletý hráč, který má na kontě sedm reprezentačních startů, přichází na Hanou z Vítkovic. Olomouc o jeho angažování informovala na svém webu.
  13:54

„Jedná se o mladého perspektivního hráče, který svou typologií přesně zapadá do našeho mužstva. O svých kvalitách již přesvědčil v minulých sezonách a jsem velice rád, že jsme ho získali,“ uvedl generální manažer Erik Fürst.

Rodák z Ostravy Fridrich je vítkovickým odchovancem, v klubu prošel mládežnickými kategoriemi a v sezoně 2018/2019 poprvé nakoukl do extraligy.

V dalším ročníku působil v Havířově, v průběhu sezony 2020/2021 pak začal pravidelně nastupovat ve vítkovickém týmu. V následujících dvou sezonách posbíral shodně 22 kanadských bodů, odehrál také semifinálovou sérii na jaře roku 2023.

Za své výkony si dvakrát vysloužil pozvánku do reprezentace, kde v sedmi zápasech jednou skóroval a dvakrát asistoval.

Petr Fridrich (vpravo) se raduje s vítkovickými spoluhráči z gólu.

Po sezoně mu ve Vítkovicích končí smlouva a přestože ostravský klub měl i nadále zájem o jeho služby, rozhodl se změnit působiště.

V aktuálním ročníku Fridrich včetně předkola play off odehrál 55 zápasů, ve kterých vstřelil devět branek a přidal 12 asistencí. Celkem má v extralize na kontě 224 utkání s bilancí 37 gólů a 41 přihrávek.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...