Organizace WorldDAB vydala kompletního průvodce experimentem digitálního rozhlasu

28. březen 2024

V reakci na značný zájem nových teritorií o rozvoj DAB+ zveřejnila v březnu organizace WorldDAB návod k vytvoření úspěšného zkušebního provozu v terénu. V osmistránkovém dokumentu najdou zájemci základní informace od spuštění samotného experimentu až po budoucí zavádění a plnou implementaci digitálního rozhlasového vysílání.

Čtěte také

Nový odborný informační průvodce s názvem „Digitální rádio DAB+: průvodce úspěšným pokusem v terénu“ pokrývá všechny aspekty experimentálního provozu od samotné motivace vysílatelů přes zapojení zainteresovaných stran – regulátorů a licenční autority, až po technické aspekty včetně testování kontroly pokrytí a jednotlivých funkcí, které přináší DAB+. Dokument je symbolicky zakončen tím, jak ukončit aktivity na poli pokusů.

Dokument může být zajímavý pro řadu subjektů také z České republiky. Právě v letošním roce se náš trh má dočkat významného rozvoje této technologie. Operátoři nově vstupující na telekomunikační scénu mohou tyto informace ocenit. Kromě již zaběhnutých hráčů na poli DAB+, jako jsou České Radiokomunikace, RTI cz, Teleko digital nebo JOE Media, vstoupí do tohoto segmentu například i společnosti Fiera Touch, GG Omikrok nebo Play.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související