Jiřího Krampola našel v bezvědomí jeho soused. Herec to přehnal s pilulkami na uklidnění.

Nešťastná láska

Krampol i přes svůj pokročilý věk stále prohání ženy. Právě náklonnost k jedné z dam ho skoro stála život. Jeho o téměř čtyřicet let mladší múza je podle všeho zadaná. Krampol se i ve svých pětaosmdesáti letech rozhodl o ženu bojovat. Po třech týdnech v nemocnici podepsal reverz a se svou milovanou si domluvil rande u něj doma.

„Jirku pustili a v týž den jsem mu volal, že si zítra dáme kafe. On že ne, že má program. Prý půjde za manželkou Hankou na hřbitov a potom si zajede na milovanou Okoř, kde měl dům. Tak jsem mu řekl, že si cinkneme v pátek. Už jsem se mu ale nedovolal. Co se potom odehrálo, nemám ponětí...“ prozradil pro Blesk Krampolův manažer Miloš Schmiedberger.

Známý bavič po náročném dni čekal na svou múzu Janu. Nachystal romantickou večeři při svíčkách. Podle informací Blesku se jeho milá nakonec nedostavila. Čas trávila se svým přítelem ze Švýcarska, který zrovna v tu dobu byl v Praze.

Díky této nešťastné události si Krampol chtěl pomoct ke spánku prášky na uklidnění. „Rozrušilo mě to. Potřeboval jsem se uklidnit,“ přiznal Blesku. „Vzal jsem si z rozrušení jeden xanax a půl, abych se uklidnil, a potom nic nevím. Probudil jsem se až na ARO.“ Samotný herec nechápal, jak se v nemocnici ocitl. „Asi jsem byl ještě nějak oslabený z toho zápalu plic. Nechápu jinak, že tohle mohl způsobit jeden prášek,“ dodal.

Herce naštěstí šel navštívit soused, který má od něj klíče a našel ho. Jiří Krampol ležel doma v bezvládném stavu. Soused okamžitě zavolal záchranku a tím herci zachránil život.

Spekulace popírá

Jeho verzi o počtu prášků vyvrací svědci. Podle nich se nejednalo o jeden prášek, ale o celé platíčko. Nyní to ovšem vypadá tak, že český Belmondo už je opět v dobrém rozmaru. V nemocnici si pochutnával na müsli tyčinkách. „Mám na ně po tom kolapsu strašnou chuť. Před chvilkou jsem zbaštil hroznový víno a piju taky džusy, jinak jsem vlastně ještě pořádně nejedl,“ přiznal. Zároveň dodal, že úplně v pořádku bude až dostane chuť na své oblíbené červené víno. „A tu ještě nemám! Tak zatím jen ležím. Až mě začnou stavět na nohy, třeba ta chuť přijde.“

V současné době se Krampol zotavuje v pražské nemocnici na Karlově náměstí. Zvěsti o možném pokusu o sebevraždu odmítl. „Jsou to zlé spekulace, které mi ubližují. Kraviny, které se vymykají jakékoliv logice. Že se prý loučím, že chci spáchat sebevraždu, že tam ležel nůž a že se báli, abych se neprobodl, nebo že chci skočit z okna a podobné nesmysly. Ani nevím, co na to říct,“ objasnil.

"Těším se, až mě pustí. Rozhodně nebudu sedět doma a dívat se v televizi na nějaký kraviny. Jsem aktivní člověk, chci pracovat," netají se svými plány do budoucna. 

Zdravotní komplikace herce pronásledují už dlouhou dobu. Trápí ho nemocné průdušky. Například v lednu byl v nemocnici kvůli rehabilitacím, které mu měly navrátit jistotu v chůzi a posílit ochablé svalstvo.

Osudové ženy

Krampol to měl s ženami vždy těžké. Byl čtyřikrát ženatý. Jeho první manželkou byla hlasatelka Jana Fořtová. Společně měli syna Tomáše. S druhou manželkou měl syna Jiřího. S třetí si zase prožil opravdovou tragédii. Zemřel jim sedmiměsíční syn.

Poslední manželkou byla Hana. Jejich manželství trvalo nejdéle. Rozdělila je až smrt Hany v roce 2020.

Související články