Hlavní obsah

Představili se jako policisté a pak muže v Ostravě obrali o všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až deset let vězení hrozí třem mužům, kteří v polovině února v Ostravě přepadli a oloupili muže sedícího v autě. Představili se mu jako policisté a chtěli po něm vše, co měl u sebe. Když se muž bránil a utekl z auta, tak ho povalili na zem a fyzicky napadli. Nakonec jej okradli.

Loupežné přepadení v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté z ostravských Mariánských Hor obvinili všechny tři muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policie podala návrh na jejich umístění do vazby, což soudce akceptoval.

K loupeži došlo na Mariánském náměstí v Ostravě, kde napadený v autě zaparkoval. „Oznamovatel uvedl, že ho oslovili tři muži, kteří se představili jako policisté. Byli agresivní a požadovali po něm vše, co měl u sebe. Žádný z těch údajných policistů neměl uniformu ani nepředložil služební průkaz,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že vše se odehrálo v automobilu zaparkovaném na Mariánském náměstí. „Poškozenému se podařilo vystoupit, ale neznámí pachatelé ho ještě povalili na zem a udeřili ho. Nakonec mu odcizili mimo jiné doklady, platební karty, bezdrátová sluchátka, ale také batoh plný jídla,“ doplnila policejní mluvčí.

Jen jsem ji obejmul, hájil se lupič. Pošťačka utrpěla trauma, muž dostal šest let

Krimi

Na místo se okamžitě sjely policejní hlídky a začaly pátrat po lupičích v okolí. I přesto, že oznámení bylo zhruba 10 minut po spáchání skutku, pachatelé už byli pryč. Odjeli autem. „Velkou roli hrála duchapřítomnost poškozeného, který si zapamatoval část registrační značky, což určitě přispělo k rychlejšímu ztotožnění majitele vozidla, kterým pachatelé odjeli,“ vysvětlila Michalíková.

Jeden pachatel odmítl vypovídat

Případ si do své gesce převzali kriminalisté z ostravských Mariánských Hor. Okamžitě začali pátrat po všech pachatelích, kteří by mohli mít loupežné přepadení na svědomí. Jejich pátrání je dovedlo až na Opavsko, kde jim se ztotožněním třetího pachatele pomohli i hlučínští policisté.

Všichni zadržení obvinění mají bohatou trestní minulost. Jsou ve věku 44, 51 a 56 let. „Nejstarší z obviněných mužů s kriminalisty nespolupracoval, využil svého zákonného práva a k věci nevypovídal. Ostatní obvinění sice vypovídali, ale jejich verze skutku se rozcházely,“ shrnula policejní mluvčí.

V kradeném voze ujel policii, zatkli ho o den později, když nezaplatil na benzince

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám