Rada zatím fotbalisty Dukly trénovat může, odvolací komise jeho kauzu teprve projedná

Trenér Petr Rada povede fotbalisty pražské Dukly nejen v pátečním 20. kole druhé ligy v Jihlavě, ale zřejmě i v následujících zápasech. Pětašedesátiletý kouč dostal před týdnem za rasistickou urážku rekordní osmiměsíční trest, proti němuž se odvolal. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR si vyžádala písemné odůvodnění od disciplinární komise, které ještě není hotové.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Rada

Petr Rada | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Verdikt je tedy zatím nepravomocný. Radův případ se bude projednávat zhruba za tři týdny, řekl předseda odvolací komise Jan Malý.

Takové výroky se nedají omluvit, komentuje Radovy rasistické urážky předseda Ligové asociace Baček

Číst článek

Rada se provinil v duelu úvodního jarního kola se Zbrojovkou Brno, který skončil na Julisce 3:3. Hostujícímu trenérovi Tomáši Poláchovi řekl „zoufalče cikánskej“. Vedle osmiměsíčního trestu dostal pokutu 80 tisíc korun. S Duklou vede tabulku o dva body před Vyškovem.

„Panem Radou se dnes (na zasedání odvolací komise) nebudeme zabývat z toho důvodu, že ještě není písemné vyhotovení prvoinstančního orgánu. Myslím si, že disciplinární komise vyhotoví písemné rozhodnutí příští týden po Velikonocích. Potom vždy dáváme každému účastníkovi prostor aspoň 14 dní, aby proti tomu vyhotovil písemné odvolání s argumenty. Pak ve věci nařídíme jednání. Scházíme se tak jednou za tři neděle, prohlásil Malý.

Nepředpokládá, že by se se členy odvolací komise rozhodl ke svolání mimořádného zasedání.

„Dnes o tom budeme diskutovat s kolegy, jestli o tom nerozhodnout dřív. Upřímně řečeno nevidím důvod, že by případ pana Rady měl být odlišný od jiných případů třeba prvoligových hráčů, klubů nebo trenérů. Myslím si, že budeme postupovat úplně stejně jako v ostatních případech. Až na úplně výjimky jsme mimořádně nikdy nezasedali,“ uvedl Malý.

Bývalého reprezentačního obránce a někdejšího kouče národního týmu, Teplic, Jablonce, Liberce nebo obou pražských „S“ trestá disciplinární komise opakovaně. Naposledy dostal Rada v říjnu třízápasový distanc a pokutu 30 tisíc korun za to, že během utkání v Chrudimi vyhrožoval asistentovi rozhodčího Tomáši Mokruschovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme