Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ve vládě začíná zápas o další miliardy z rozpočtu. Zjistili jsme, kolik chtějí ministři navíc

V debatách o rozpočtu to už teď jiskří hlavně mezi zástupci STAN a TOP 09. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
V debatách o rozpočtu to už teď jiskří hlavně mezi zástupci STAN a TOP 09. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Další parlamentní volby se pomalu blíží a s tím roste tlak jednotlivých členů vlády na získání dalších peněz pro svá ministerstva. V rozpočtu pro letošní rok podle zjištění Deníku N chtějí výdaje navýšit natolik, že by to schodek bez dalších změn zvýšilo téměř o pětinu. O konečné podobě státního hospodaření pro tento rok se tak patrně povedou náročná jednání.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Debatu o navýšení rozpočtů jednotlivých ministerstev pro letošní rok plánovali koaliční partneři ještě chvíli udržet v tajnosti. Deníku N se ale první konkrétní finanční požadavky podařilo zjistit. Z těchto dat vyplývá, že kabinet Petra Fialy čekají náročná jednání o více než

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Konsolidační balíček

Veřejné finance

Vláda Petra Fialy

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější