Právě si prohlížíte Univerzita ovládla přebor MO v lezení

Univerzita ovládla přebor MO v lezení

Četařka Diana Štráchalová z Fakulty vojenského leadershipu znovu obhájila titul přebornice rezortu obrany v lezení na obtížnost, zlatou medaili tak získala již potřetí za sebou. V kategorii mužů obsadil první místo praporčík Jan Čeřovský ze Skupiny výuky zdravotnických odborností CTVS. Spolu s dalším reprezentantem UO svobodníkem Davidem Loučkou a praporčíkem Petrem Orálkem z AVZdr Olomouc pak vystoupal na třetí příčku i v soutěži družstev ve vojenském lezení.

Přebor rezortu Ministerstva obrany uspořádalo jako tradičně Centrum tělesné výchovy a sportu UO na lezecké stěně DURO v brněnských Maloměřicích. Své lezecké umění ve středu 27. března porovnalo celkem 25 mužů a 6 žen. 

„Letos jsme se ve finálové cestě dostali až do nejvyššího převisu, který tady je, tedy do výšky 23 metrů,“ popisuje přebornice Štráchalová rozdíl ve srovnání s předchozím ročníkem, kdy vytyčenou cestu zdolala jako jediná mezi účastnicemi závodu. Tentokrát ji na stupně vítězů doprovodily desátnice Pavla Stifterová (Jindřichův Hradec) a desátnice Linda Rounová z FVT.

Letos podruhé proběhl také přebor ve vojenském lezení. Úkol vystoupat po laně do desetimetrové výšky a poté slanit tentokrát organizátoři tříčlenným týmům poněkud ztížili tím, že moderní stoupací autoblokanty nahradili prusíky. To se projevilo nejen na složitější přípravě soutěžících na výstup, ale také na čase, který pak na laně strávili při stoupání a především přechodu do slanění. Nejlépe se s nástrahami trati vypořádal tým chemiků z Liberce ve složení major Jiří Komárek, rotný Daniel Vykysaný a desátník Tomáš Donát.    

Autor: Viktor Sliva