Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Vlastislav.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 4, článků celkem: 16656, komentáře < 7 dní: 268, komentářů celkem: 429882, adminů: 60, uživatelů: 5252  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 238 návštěvník(ů)
a 3 uživatel(ů) online:

Mikim
Willy
rosmano

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
116665031
přístupů od 17. 10. 2001

Život víry: PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH
Vloženo Čtvrtek, 28. březen 2024 @ 13:47:20 CET Vložil: Tomas

Kázání poslal gregorios777

Pouze KREV je naše vstupenka do Nebe.

Žd 10,14-22:
 Nebo jednou obětí dokonalé učinil na věky ty , kteříž posvěceni bývají. 15  Svědčíť pak nám to i sám Duch svatý. Nebo prve pověděv: 16  Tatoť jest smlouva, kterouž učiním s nimi po těch dnech, praví Pán: Dám zákony své v srdce jejich, a na myslech jejich napíši je, 17  Za tím řekl: A na hříchy jejich, i na nepravosti jejich nikoli nezpomenu více (= úplně na ně zapomenu, budou mimo mojí paměť). 18  Kdežť pak jest odpuštění jich, neníť potřebí více oběti za hřích. 19  Majíce tedy, bratří, plnou svobodu k vjíti do svatyně skrze KREV Ježíšovu, 20  Tou cestou novou a živou, kterouž nám způsobil skrze oponu, to jest tělo své, 21  A majíce kněze velikého nad domem Božím, 22  Přistupmež s pravým srdcem, v plné jistotě víry, očištěná majíce srdce od svědomí zlého,


Žd 4,16:
Přistupmež tedy směle (volně, otevřeně) s doufáním k trůnu milosti, abychom dosáhli milosrdenství, a milost nalezli ku pomoci v čas příhodný.

Toto jsou další důkazní verše pro absolutní dokonalost těch, kteří vírou přijali Kristovu Oběť na kříži. Sami od sebe, na svém vlastním základě, bychom se ke svatyni svatých nemohli ani přiblížit.
Je jen JEDINÝ základ, jediná vstupenka do svatyně svatých – KREV KRISTA.

Jestli jsi dnes byl „hodný“, celý den jsi chodil v Duchu, plnil jsi Boží vůli, svědomí tě z ničeho neobviňuje, Nevíš o žádném spáchaném hříchu, ani v myšlence či ve slovu, NEOPRAVŇUJE tě to ke vstupu do svatyně. Nemáš lepší vstupenku (na balkón či do lóže).
 
Vstupuješ pouze na základě KRVE, na základě Kristova díla na kříži. Ne na základě tvé dnešní „svatosti.“ (Ta tě ke vstupu neopravňuje, tak jako ti ve vstupu nemůže zabránit celý „prozlobený den.“ Když jsi byl dítě, domů k rodičům jsi byl vždy vpuštěn ať jsi byl hodný nebo jsi celý den zlobil… A to na základě krevní příbuznosti. Na základě synovství).
 
A naopak. Jestliže jsi dnes celý den chodil v těle, celý den jsi hřešil, čuměl jsi po ženských, prostě jsi povolil uzdu své duchovní morálky, ale po určité době, třeba v závěru dne jsi toho litoval a hřích jsi vyznal, máš ihned potom OPRÁVNĚNÍ k okamžitému VSTUPU do svatyně svatých, jakoby se nic nestalo. Protože i pro tebe platí jediná možná vstupenka – KREV KRISTA.
 
Na svém základě – ať zdařilém či nezdařilém, svatém či ostudném, do svatyně svatých nevstoupíš. Pouze s „červenou kartou.“

Jestliže věříš v Krista a Jeho KREV, máš navěky očištěné, pravé srdce od zlého svědomí (v. 10,22).
Ale zhřešíš-li a hřích s lítostí vyznáš Bohu, je Bůh věrný a spravedlivý, aby ti hřích odpustil a očistil tě od vší nepravosti. To je odpuštění Božímu dítěti, které zhřešilo. Hřích je ale záležitostí starého člověka a nikdy nemůže zastínit tvé Kristem získané pravé srdce, navěky očištěné, od zlého svědomí. Protože to spadá pod věčné odpuštění.

Zatímco věčné odpuštění je před Bohem díky Kristu platné navěky, a na něm vždy vírou setrváváme, pak odpuštění Božího dítěte probíhá vždy, když Boží dítě zhřeší.
 
Kristova oběť a Jeho krev nás pak průběžně očišťuje na základě toho jediného a již proběhlého odpuštění a očistění. Je to stále to jedno odpuštění a očištění, které však průběžně probíhá v případě potřeby. Krev Krista Ježíše, očišťuje nás od každého hříchu (1Jan ).
 
Kde je svatyně svatých? Je samozřejmě v Nebesích, v přítomnosti Boží. My jsme však trojjediní – a i my jsme svatyně – chrám Ducha svatého, máme tělo (předobraz nádvoří chrámu), duši (předobraz svatyně) a ducha (předobraz svatyně svatých).
 
Byli jsme podle Efezským posazeni s Kristem na Nebesích. Tedy ve svatyni svatých. Ale jak, když jsme stále zde na zemi? No skrze našeho ducha, který je tou naší soukromou svatyní svatých, která je SPOJENA jedním Duchem s tou Nebeskou svatyní svatých. Mezi naším lidským duchem a Nebeskou svatyní svatých, je jakoby „TUNEL“, který nás spojuje s Nebeskou svatyní. Jsme jeden duch s Pánem, který sedí na pravici Boží.
 
Proto je naše občanství v Nebesích a proto je náš život skryt s Kristem v Bohu.







"PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH" | Přihlásit/Vytvořit účet | 74 komentáře | Search Discussion
Za obsah komentáře zodpovídá jeho autor.

Není povoleno posílat komentáře anonymně, prosím registrijte se

POŽEHNANÉ VELIKONOCE VŠEM KŘESŤANŮM (Skóre: 1)
Vložil: Ekrazit v Čtvrtek, 28. březen 2024 @ 13:54:23 CET
(O uživateli | Poslat zprávu)
VELIKONOČNÍ ÚVAHA 2017 [notabene.granosalis.cz] [notabene.granosalis.cz]

ecr



Re: PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH (Skóre: 1)
Vložil: Ekrazit v Pátek, 29. březen 2024 @ 06:14:02 CET
(O uživateli | Poslat zprávu)
"Na svém základě – ať zdařilém či nezdařilém, svatém či ostudném, do svatyně svatých nevstoupíš. Pouze s „červenou kartou.“

CO  TO  JE  ?

ecr



Re: PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH (Skóre: 1)
Vložil: Magdalena07 v Pátek, 29. březen 2024 @ 12:37:13 CET
(O uživateli | Poslat zprávu)
"A naopak. Jestliže jsi dnes celý den chodil v těle, celý den jsi hřešil, čuměl jsi po ženských, prostě jsi povolil uzdu své duchovní morálky, ale po určité době, třeba v závěru dne jsi toho litoval a hřích jsi vyznal, máš ihned potom OPRÁVNĚNÍ k okamžitému VSTUPU do svatyně svatých, jakoby se nic nestalo. Protože i pro tebe platí jediná možná vstupenka – KREV KRISTA."

To mi připomíná zpověď, hřeš si jak chceš, pak to všechno olituj ve zpovědnici a kněz ti dá rozhřešení a jsi opět čistý...

Pokud jsme znovuzrozeni, pokud máme Jeho ducha  a místo kamenného srdce máme srdce "masité", pak se díváme na svět jinýma očima, pak jsme svým choutkám a neřestem  jednou provždy zemřeli a žijeme svůj den s Ním. Své špinavé roucho jsme vyprali v Jeho krvi a stali jsme Jeho bratry a sestrami. 


Jinak už ani žít nemůže, zemřel svému egu, je jiný, patří k Božímu lidu



Re: PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH (Skóre: 1)
Vložil: oko v Sobota, 30. březen 2024 @ 05:24:42 CET
(O uživateli | Poslat zprávu)
..."Jestli jsi dnes byl „hodný“, celý den jsi chodil v Duchu, plnil jsi Boží vůli, svědomí tě z ničeho neobviňuje, Nevíš o žádném spáchaném hříchu, ani v myšlence či ve slovu ...."...


V podstatě Bůh poslal do tohoto světa každého člověka s cílem, aby byl dobrý. Bůh je dobrý a člověk má být obrazem Boha ve stvoření.

Když jedná člověk správně, koná dobro (je "hodný") a tím naplňuje Boží plán se světem - koná Boží vůli.
Problém u lidí je v tom, že máme stále vrozenou náklonnost ke zlému a tato náklonnost nás svádí dělat opak - dělat "dobro" sobě samému. Pokušení "dělat dobro" podle toho, jak já sám chci a uznám za vhodné a nikoli dělat dobro v našem životě nezištně podle Božího scénáře.


..."Je to stále to jedno odpuštění a očištění, které však průběžně probíhá v případě potřeby. "...

Nutno dodat, že Bůh neodpouští hříchy nějak univerzálně automaticky, ale vždycky až na základě pokání učiněného hříšníkem.

Není to tedy jenom jedno odpuštění, ale je to jeden Bůh, který odpouští opakovaně, když hříšník se z hříchu v pokání vyzná a hříchů lituje..




Re: PLNÁ SVOBODA VEJÍT DO SVATYNĚ SVATÝCH (Skóre: 1)
Vložil: Dzehenuti v Úterý, 02. duben 2024 @ 22:02:40 CEST
(O uživateli | Poslat zprávu | Blog)
To je ten, který přišel skrze vodu a krev: Ježíš Kristus. Ne pouze skrze vodu křtu, ale i skrze krev kříže; a Duch o tom vydává svědectví, neboť Duch jest pravda.
7 Tři jsou, kteří vydávají svědectví
8 - Duch, voda a krev - a ti tři jsou zajedno.

z čeho chápu, že Kristova krev je něco více než napití se poháru s vínem... 



Stránka vygenerována za: 0.45 sekundy