Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Lakatoš si zahraje za Mladou Boleslav, Fridrich za Olomouc. Do Vítkovic naopak přichází Bambula

Velké změny potvrzeny. Vítkovice posílají bývalého kapitána Dominika Lakatoše na dvouleté hostování do Mladé Boleslavi. Ostravany opouští také další útočník Petr Fridrich, jenž posílí Olomouc. Naproti tomu do Ostravy se z Hané přesouvá útočník Jan Bambula.

Dominik Lakatoš
zdroj: HC Vítkovice Ridera

"V Boleslavi o mě projevili velký zájem a já zase hodně stál o to tady působit. Znám tu spoustu hráčů, navíc 15 minut odsud bydlíme, takže to rozhodování bylo snadné," uvedl Lakatoš.

Kolínský rodák přišel do Vítkovic v roce 2019, po dvou sezonách odešel do Finska, ale v listopadu 2021 se vrátil a opět se zařadil mezi klíčové hráče. V minulé sezoně pomohl týmu k druhému místu po základní části a postupu do semifinále play-off, v aktuálním ročníku se mužstvu v extralize tolik nedařilo, uspělo ale v Lize mistrů. Lakatoš byl v nejvyšší domácí soutěži nejproduktivnějším hráčem týmu, v polovině února ale vypadl ze sestavy.

V extralize hrál také za Liberec, s kterým v roce 2016 získal titul, a za Zlín. Celkem v nejvyšší domácí soutěži včetně play-off odehrál 483 zápasů a zaznamenal 286 bodů za 128 gólů a 158 asistencí.

"Je to temperamentní hráč, který umí strhnout tým. Je schopný rozhodovat zápasy jak góly, tak tím, že se dokáže dostat protihráčům pod kůži nepříjemnou hrou, a tím obrátit dění na ledě. Má výbornou střelu, nevadí mu ani fyzická hra, jen se musí udržet ve správném nastavení," uvedl sportovní ředitel Boleslavi Martin Ševc.

Vítkovice se musí obejít také bez Fridricha. "Jedná se o mladého perspektivního hráče, který svou typologií přesně zapadá do našeho mužstva. O svých kvalitách již přesvědčil v minulých sezonách a jsem velice rád, že jsme tohoto hráče získali," uvedl generální manažer Olomouce Erik Fürst.

Fridrichovi po sezoně končí ve Vítkovicích smlouva, a přestože ostravský klub měl i nadále zájem o jeho služby, rozhodl se změnit působiště. V aktuálním ročníku Fridrich včetně předkola play-off odehrál 55 zápasů, ve kterých vstřelil devět branek a přidal 12 asistencí. Celkem má v extralize na kontě 224 utkání s bilancí 37 gólů a 41 přihrávek.

Naopak Ostravany posílí Bambula. "Hodně se těším. Bude to něco nového. Na Vítkovice jsem chodil jako malý kluk, takže se moc těším na to, že si za ně budu moci zahrát," uvedl Bambula. "Samozřejmě nejsem úplně odchovanec Vítkovic, ale vyrůstal jsem a žiji kousek odsud. Vnímám to tak trošku, jako bych se vracel do mateřského prostředí," řekl Bambula.

Důvodem, proč se rozhodl změnit působiště, jsou lepší podmínky, které mu Vítkovice nabídly. "A celkově si člověk uvědomí, jaké výborné zázemí tady je. Jsou tady dvě haly, člověk se může více soustředit na hokej," podotkl Bambula. V extralize odehrál 224 utkání, v nichž si připsal 30 branek a 38 asistencí. V tomto ročníku nasbíral včetně play-off 19 bodů v 53 zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články