Manželství moderátorky Ivety Vítové bohužel neskončilo happyendem v duchu “šťastně až na věky”. Do jejich vztahu totiž vstoupila nevěra ze strany manžela Jaroslava Víta. Nyní se dvojice již téměř dva roky rozvádí. Zvláště ohledně péče o děti se ale bohužel zatím stále tak úplně nedomluvili. 

Bývalá Miss byla vdaná jedenáct let. Řada lidí je tak pokládala za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. V den svých 39. narozenin moderátorka přiznala, že se jejich vztah rozpadl. 

"Všechno chce čas, hodně času, abyste zjistili, že vám je takhle vlastně nejlíp a že si vás nezasloužil. Nemá cenu být ve vztahu, ve kterém není respekt, láska,“ řekla tehdy deníku Blesk velmi otevřeně.

Nevěra jejich vztah zničila

Definitivním hřebíčkem do rakve jejich lásky byla bohužel nevěra. Jaroslav Vít se tehdy totiž zakoukal do dcery herce Vladimíra Kratiny, Dominiky, která kvůli němu dokonce opustila svého manžela Jiřího. Také otec od rodiny Vít svou manželku kvůli nové ženě opustil.

“Máme za sebou už několik stání a bohužel to vypadá, že jich bude ještě hodně. Když se dva lidi nedokážou dohodnout, musí to rozhodnout soudy. Momentálně řešíme hlavně péči o děti. To je vždy velmi citlivé,” popsala před časem Iveta Lutovská pro redakci Kafe.cz.

“O dětech rozhoduje někdo, kdo se sice do vaší situace snaží vcítit a pochopit ji, ale nezná vás, nezná vaše děti, nežije s vámi a neví, jaké máte v rodině vztahy. Tím, že si starší děti mohou říct, jak by si situaci přály vyřešit, se situace paradoxně může ještě více zkomplikovat,” vysvětlila podrobněji, v čem konkrétně je v jejich případě problém.

Střídavá péče jejich rodině nevyhovuje

Radost jí nedělá ani to, že se nyní s exmanželem, který jí způsobil mnoho trápení, musí o potomky dělit a pečovat o ně ve spolupráci. 

“V poslední době soudy rády přidělují střídavou péči, ale osobně jsem proti tomu. Dítě má mít jeden domov a baťůžkové děti, jejichž rodiče se navíc neshodnou a mají třeba i jiné styly výchovy, z toho podle mě nemohou vyjít dobře. V našem případě se naštěstí o střídavé péči neuvažuje, i tak je to ale velmi komplikované, padla už nějaká odvolání a bohužel to ještě nějaký čas potrvá,” ozřejmila Iveta Lutovská pro Kafe.cz.

Bohužel situace v jejich případě Anetce a Matyášovi skutečně nesvědčí. “Děti nejsou v pohodě, každý rozchod rodičů je špatný. Na těch dětech se to samozřejmě podepisuje, a jestli se ptáte na můj názor, já si myslím, že by se to na nich podepisovat nemělo, měly by zůstat v prostředí, ve kterém jsou zvyklé, kde fungovaly a kde to funguje,” řekla Iveta Lutovská pro Blesk.cz s tím, že jim bohužel soud střídavou péči přiřkl, přestože v jejich případě to zatím očividně nefunguje dobře. 

Iveta Lutovská doufá v novou lásku

“Není to hezké a asi to nebude hezké do doby, než děti odrostou. Když se dva lidi nedokážou domluvit, tak to prostě nejde,” podotkla smutně. 

“Bohužel, ty děti jsou vlastně takovými oběťmi, protože se musí respektovat, že to někdo prostě rozhodne, a když to ti rodiče neumějí, tak je to pak o to těžší, ale dějí se i horší věci,” uzavřela moderátorka.

Ta se v současnosti již velice těší, až narazí na toho pravého a bude moci svůj život opět s někým sdílet. “Samozřejmě to není to hlavní v mém životě, teď jsem opravdu hlavně ta máma, ale nechci být prostě do devadesáti jen mámou a umřít sama, takže doufám, že to hezký přijde a určitě to přijde,” svěřila se. Vít se k celému případu nevyjadřuje.

Související články