Vstupenky online

DOR: Konec bolí. Věřili jsme si, Plzeň nás přehrála, mrzí Kučného

Helena Hegeďová • 28.03.2024

Semifinále Ligy dorostu mezi Vsetínem a Pilsen Wolves rozhodl pátý zápas. V něm padl jeden jediný gól, ten hostující Vlci vstřelili v čase 62:39. „Bolí to strašně moc. S kluky jsme to zvládli celkem dobře, hráli jsme vyrovnaný hokej. Před prodloužením jsme za stavu 0:0 byli samozřejmě nervózní, ale všichni jsme si věřili,“ komentoval po utkání zklamaně obránce Michal Kučný. Co rozhodovalo? Jaká byla série a co bude dál?

Michale, asi to teď bude těžké, ale jaké jsou vaše pocity po zápase?
Bolí to strašně moc. S kluky jsme to zvládli celkem dobře, hráli jsme vyrovnaný hokej. Před prodloužením jsme za stavu 0:0 byli samozřejmě nervózní, ale všichni jsme si věřili. Nicméně jim to tam ale spadlo, s tím se nedá nic dělat.

62 minut se hrálo bez branek, čeho to byl důsledek?
Osobně si myslím, že nehráli tolik do těla jako u nich. My jsme hráli hodně dobře týmově zezadu, jenže směrem dopředu už to tak bohužel nešlo a nespadlo to tam. Od nás to ale byla taková hra, jakou jsme si představovali.

Jaká byla celá série s Wolves?
První dva zápasy jsme zvládli a vedli jsme 2:0. Věřili jsme si, pak jsme ale jeli do Plzně, kde jsme to bohužel nezvládli a prohráli dva zápasy po sobě. Trošku jsme znervózněli, protože to přece jen bylo najednou 2:2. Ale hráli jsme doma, dá se říct, že tady byl plný stadion. Věřili jsme si, ale nedopadlo to tak, jak jsme chtěli. Neubojovali jsme poslední bod, ale takový už je život. 

Co se v Plzni stalo?
Strašně na nás vletěli. Začali nás dohrávat a my jsme na to vůbec nebyli připravení. Oproti prvním dvěma zápasům tam byl velký rozdíl. Hodně do nás rýpali, snažili jsme se to ustát, ale zároveň tam bylo strašně moc vyloučení za jeden zápas. Dopředu jsme neměli žádné šance, dali jsme dva góly za dva zápasy, což je málo. S tím se vyhrávat nedá, vůbec se nám to nepovedlo.

Přišlo upozornění na tyto aspekty?
Ano, bavili jsme se o tom. Věděli jsme, že musíme taky něco změnit, začít je taky více dohrávat. Myslím si, že se nám to teď v pátém zápase docela dařilo, ale bohužel to asi nestačilo a nevyšlo to.

„Byli jsme opravdu skvělá parta.“

Jak to po zápase vypadalo v kabině?
Říkali jsme si, že to byl velice dobrý zápasy do obrany i do útoku. Trenéři nám děkovali za celou sezonu. Teď jsme si s kluky říkali i osobně mezi sebou, jak to s námi bude dál.

A jak to bude?
Někteří kluci odchází, někteří zůstanou, já a ještě pár dalších půjdeme do juniorky. Byli jsme opravdu skvělá parta. Vždycky jsme se strašně dobře bavili, chodili jsme spolu ven, trávili jsme spolu volný čas. Fungovalo to v šatně i na ledě.

Pro vás to byla poslední sezona v dorostu, jak jste spokojený po osobní stránce?
Já jsem s letošní sezonou spokojený. Dostal jsem hodně ice timu, trenéři mi hodně věřili. Hrál jsem první lajnu, chodil na přesilovky, hodně se nám dařilo. Jak mně osobně, tak celé lajně. Moje role byla hlavně jistit všechno v obraně, nedostávat góly, což se nám dařilo. Náš tým měl nejméně inkasovaných branek v základní části. Jako první lajna jsme byli jedna z nejlepších formací vůbec v celé lize. Jenže v play-off… já ani nevím, co k tomu mám teď říct.

Teď převládá smutek z konce v semifinále, ale jsou aspoň tyto věci malým zadostiučiněním?
To ano. V první lajně jsme si strašně sedli. V obraně jsem hrál s Hyňousem (Adamem Hynkem), v útoku byli s námi Vacul, Paty a Něma (Ondřej Vaculík, Alexandr Paták, Adam Němec). Měli jsme spoustu bodů, byli jsme velmi výrazní směrem do útoku a měli i vysoké procento úspěšnosti přesilovek, bylo to fakt dobré.

„Chtěl bych fanouškům strašně moc poděkovat za podporu.“

Na druhou stranu se letos vyhlásil cíl, kterého se nepodařilo dosáhnout. I pro vás osobně už podruhé v řadě…
Je to velké zklamání. Minulý rok nám to uteklo o jeden gól a letos jsme do toho šli s tím, že extraligu vybojujeme. Upřímně jsme čekali, že budeme ve finále s Chomutovem. V základní části jsme hráli celkem solidně a vyhráli jsme ji se slušným náskokem. Pak to ale přišlo. Play-off je úplně jiné a už Hvězda nás potrápila. Ty zápasy jsme odehráli hodně dobře a popravdě ani nedokážu říct, co přesně se stalo. Druhý zápas jsme nezvládli, prohráli jsme. Do rozhodujícího třetího zápasu jsme dali všechno. Tohle jsme zvládli, byl to opravdu dobrý zápas. Plzeň nás pak bohužel přehrála. Mrzí mě to nejvíce za ročníky 2008 a 2009, pro které jsme extraligu tady na Vsetíně nevybojovali.

V celém play-off jste měli za sebou skvělou fanouškovskou kulisu…
Chtěl bych fanouškům strašně moc poděkovat za podporu. Byli jste opravdu úžasní a snad se nám postup podaří vybojovat příští rok.

banner pod článkem