Hlavní obsah

CSKA Moskva ukončil v KHL smlouvu s brankářem Philadelphie Fedotovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CSKA Moskva ukončil předčasně smlouvu s Ivanem Fedotovem, čímž by se pro ruského hokejistu mohla otevřít cesta z KHL do Philadelphie. S Flyers brankář v NHL uzavřel kontrakt už v roce 2022, místo cesty do USA byl ale násilně odveden do ruské armády. Po návratu z roční služby podepsal vloni v létě dvouletou smlouvu s CSKA, za což on i klub dostali trest od mezinárodní federace IIHF.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Ruský gólman Ivan Fedotov

Článek

Zástupci CSKA dnes oznámili nečekané ukončení smlouvy, která platila ještě jeden rok, s tím, že i nadále mají jeho práva pro KHL. Fedotovův agent ani vedení Philadelphie se zatím k situaci nevyjádřili.

Sedmadvacetiletého Fedotova v červenci 2022, pět měsíců po začátku ruské invaze na Ukrajinu, zadržela policie, protože se podle prokuratury vyhýbal vojenské službě. Odvelen byl za polární kruh, i když po vydařené sezoně v KHL a zisku titulu s CSKA podepsal smlouvu s Flyers.

Její platnost vloni v srpnu potvrdila IIHF a za uzavření nového dvouletého kontraktu s CSKA mu zastavila činnost do prosince.

Člen stříbrného týmu z olympijských her v Pekingu přesto v KHL v uplynulé sezoně hrál, za což mu hrozí další postih.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články