TP-Link představuje nový výkonný třípásmový Wi-Fi 7 router Archer BE550

Bleskové stahování či streamování v rozlišení 4K/8K? To se šesti toky a rychlostí až 9214 Mb/s nabídne nový router od TP-Linku.

Rychlé shrnutí
Archer BE550 s Wi-Fi 7, který umožňuje rychlé připojení pro AR/VR a 4K/8K streamování. Nabízí pokročilé funkce pro optimalizaci signálu, vysokou bezpečnost díky TP-Link HomeShield a podporuje EasyMesh pro lepší pokrytí signálem. Router lze snadno nastavit a spravovat pomocí aplikace nebo webového rozhraní. Nový router je špičkově vybavený a tomu také odpovídá jeho vyšší cena, která překračuje 10 tisíc korun.

Jakou má výbavu?

Model s výrazným designem přináší technologické inovace, které se projevují nejen v jeho vzhledu, ale i ve vysokém výkonu. Nabízí pět portů s rychlostí 2,5 Gb/s (čtyři pro LAN a jeden pro WAN), což umožňuje využití plné multigigabitové konektivity pro rychlý domácí internet.

Každý z těchto portů poskytuje až 2,5krát vyšší rychlost než standardní ethernetové porty, a navíc je zde port USB 3.0 pro rychlé datové přenosy. Pro zajištění nejlepšího signálu je router vybaven šesti interními anténami.

Router využívá několik pokročilých technologií. Díky Beamforming technologii dokáže router detekovat připojená zařízení a cíleně k nim směrovat signál, čímž zlepšuje pokrytí signálem i v méně dostupných oblastech.

Pohyb s mobilním zařízením také není problém. Pro vyšší efektivitu a snížení latence je zde implementována technologie Multi-Link Operation (MLO), která optimalizuje využití dostupných síťových pásem. Kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy je zaručena, což zajišťuje širokou podporu pro různá zařízení.

Nechybí ani EasyMesh pro větší plochy

Pro domácnosti s větší rozlohou přináší router podporu standardu EasyMesh, který efektivně řeší problémy s nedostatečným pokrytím signálem. Tento standard umožňuje eliminaci míst, kde signál obvykle nedosahuje – například odlehlé kouty na vyšších podlažích, garáže nebo pergoly.

Přidáním dalšího routeru nebo extenderu podporujícího EasyMesh k existujícímu routeru Archer BE550 se vytvoří jednotná multigigabitová Wi-Fi mesh síť, která pokryje celou domácnost. Tímto způsobem lze zajistit stabilní a spolehlivé připojení bez ohledu na to, jak se uživatel pohybuje domem a mezi různými oblastmi signálu.


Zvýšená bezpečnost díky HomeShield

Robustní bezpečnostní opatření TP-Link HomeShield chrání připojená zařízení před širokým spektrem kybernetických hrozeb, včetně těch nejsofistikovanějších. Systém v reálném čase detekuje potenciální hrozby díky síťovému skeneru.

Nabízí také možnosti rodičovské kontroly, prioritizaci zařízení pro lepší výkon nebo omezení času stráveného na internetu pro děti.

Placená verze služby HomeShield poskytuje další výhody, jako jsou ochrany proti DDoS útokům, zabezpečení pro síť internetu věcí (IoT) a pokročilé funkce rodičovské kontroly. Kromě toho router umožňuje vytvoření bezpečné privátní sítě IoT a podporuje VPN klienty a servery pro zvýšenou ochranu a soukromí.

Snadná instalace

Nově představený router Archer BE550 lze snadno nastavit a spravovat bez nutnosti odborných technických znalostí. Obsluha je snadná prostřednictvím mobilní aplikace Tether, dostupné pro Android a iOS, nebo pomocí webového rozhraní. Základní nastavení routeru je rychlé a intuitivní.

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Tags:

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo