Hlavní obsah
Názory a úvahy

Na pana prezidenta Pavla nedám dopustit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

A říkejte si, co chcete! Konečně máme státníka, který reprezentuje naši zemi ve světě se vší noblesou a grácií, jako v dávných dobách Tomáš Garrique Masaryk a Edvard Beneš.

Článek

Můžeme se pyšnit prezidentem s perfektní angličtinou, vystupováním, vždy v dokonalém outfitu a s elegantní, velice sympatickou první dámou po boku.

Za rok ve své funkci mne jako voliče rozhodně nezklamal, ba právě naopak. Předvedl se jako osobnost světového formátu, evropského smýšlení a pokrokových názorů, která se opravdu snaží navrátit Česku řád a klid.

Přesto na něm někteří naši spoluobčané nenechají suchou nit. Řada z nich například nemůže rozdýchat, že náš pan prezident je vášnivý motorkář a své záliby se nevzdal ani po nástupu do funkce hlavy státu. No a co? Jeho předchůdci navštěvovali rockové koncerty, hoblovali sjezdovky v Alpách a čeřili hladinu rybníka na Vysočině. A to nikomu nevadilo. Zvláštní, že?

Když se podíváme do zahraničí, uvidíme třeba bývalého amerického prezidenta Billa Clintona hrát na saxofon. Této vášni se věnuje celý život a nepřestal ani v době prezidentování. Alžběta II., legendární vládkyně britského impéria, jezdila do pozdního věku na koni a řídila automobil. Dánský král Frederik běhá maratón a bývalý řecký král Konstantin II. byl dokonce olympijským vítězem v jachtingu. Zkrátka i státníci jsou lidé z masa a kostí a mají své koníčky stejně jako my.

A že je náš pan prezident pro přijetí eura? Ano, pokud chceme opravdu do Evropy, budeme ho muset stejně dříve nebo později přijmout. Tvrzení oponentů, že bude mít tento krok negativní dopad na naši ekonomiku, potažmo naše peněženky, není ničím podložené. Jak všichni víte, naše ekonomika nezaujímá přední příčky mezi zeměmi EU a euro nemáme, tak to na něj nesvádějte.

Nejvíc odpůrců současného prezidenta se patrně rekrutuje z řad seniorů. Jistě, protože minulá vláda za podpory jeho předchůdce, do nich cpala prachy horem dolem. A myslíte, že důvodem byl soucit a láska ke starší generaci? Ani náhodou! Zvyšování penzí bylo součástí předvolební kampaně, aby si mocipáni pojistili vítězství, neboť důchodci jsou zaručení voliči. A když už státní kasa tolik nesype, kdo za to může? Jistě, současná vláda a hlava státu.

U mne naopak nedávno nejvyšší představitel naší země ještě více stoupl v ceně, když začal shánět munici pro Ukrajinu a získal si mne svými sympatiemi k této válkou těžce zkoušené zemi.

Ano, teď opravdu můžeme říci, že jsme světoví. Skutečně, nikoli v uvozovkách, jak jsem to s notnou dávkou ironie psávala dříve. Tento fakt potvrdili i mí zahraniční přátelé, kteří si našeho pana prezidenta velice váží a někteří nám ho i závidí.

Doufám, že se nenechá odradit hrstkou odpůrců, bude kandidovat i v příštím volebním období a opět se naplní heslo na prezidentské standartě „Pravda vítězí“.

Poznámka pod čarou pro notorické kritiky: Tento článek není žádná placená reklama, ale můj osobní názor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz