Bývalý agent 007 Pierce Brosnan promluvil o novém nástupci

Když se Daniel Craig naposledy objevil v roli Jamese Bonda, nastala otázka, kdo převezme štafetu. Pierce Brosnan, jeden z bývalých agentů 007, nabídl jedno jméno – Aaron Taylor-Johnson. „Myslím, že ten muž má schopnosti a talent a charisma, aby mohl hrát Bonda,“ řekl v The Ray D’Arcy Show.

Reklama

Irský herec Pierce Brosnan je považován za jednoho z nejlepších Bondů vůbec. Postavě poskytl přesně to, co měl – charisma, sexy vizáž a akční schopnosti. „Britského tajného agenta ztvárnil celkem ve čtyřech bondovkách – Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí, Dnes neumírej,“ uvádí ČSFD. Během 90. let minulého století se jednalo o nezapomenutelné snímky, které jsou oblíbené dodnes.

Štafetu předal kolegovi Danielu Craigovi, který se role zhostil celkem pětkrát, než pověsil bondovský převlek na hřebík. Jednalo se o snímky Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre a Není čas zemřít. Poslední tři roky však post agenta 007 zůstává neobsazený a hojně se spekuluje, kdo se ujme následnictví. Padl nespočet jmen, která by jistě postavě dokázala vdechnout ono bondovské charisma, zatím však nebyly potvrzeny žádné ze spekulací.

Pierce Brosnan jakožto zasloužilý představitel filmové legendy nedávno nabídl svůj pohled na potenciální obsazení. Již nějaký čas se mluví o třiatřicetiletém herci Aaronovi Taylorovi-Johnsonovi, jehož manželkou je režisérka filmové série Padesát odstínů šedi. Objevil se ve snímcích On je fakt boží!, Anna Karenina, Kick Ass, Bullet Train, Captain America: Návrat prvního Avengera a dalších.

Brosnan tuto volbu podpořil a vnesl tak pohled na pokračující spekulace kolem této ikonické role a v mnohých vzbudil pocit vzrušení z nadšeného očekávání, kdo se opět stane bondovskou legendou. Nedávno se objevil v pořadu The Ray D’Arcy Show na RTE Radio 1, kde se otevřel o schopnostech Taylora-Johnsona a jeho vhodnosti pro tuto roli: „Myslím, že ten muž má schopnosti a talent a charisma, aby mohl hrát Bonda.“

Herci se již na place setkali. Jednalo se o snímek Dar z roku 2009, který byl produkován Brosnanovou společností Irish Dream Time. Brosnan na jejich spolupráci rád vzpomíná. A jakožto ostřílený herec uznává dovednosti mladšího kolegy. „Jeden z prvních filmů, které jsme natočili, byl Dar a on v něm byl nejlepší,“ pokračuje.

Kdekdo očekává, kdy se objeví informace o volbě nového Jamese Bonda. Jeho bývalý představitel tedy nahrál spekulacím a potvrdil, že o nich ví a podporuje je. „Takže ano, četl jsem zprávy o jeho možnostech stát se Bondem, takže bych před tímto kolegou určitě smekl klobouk,“ zamyslel se nad jeho obsazením.

A jak se ke svému možnému zapojení vyjádřil sám Aaron Taylor-Johnson? Jak se dá očekávat, i kdyby již jednal o svém obsazení, nemohl by nic prozradit. Doposud zůstává obezřetný a neurčitý, jak zjevně nastínil v rozhovoru s Rolling Stone UK. Zdroje blízké herci rovněž vyjádřily určitou skepsi. Jestliže by se však Taylor-Johnson stal dalším Bondem, Brosnan mu poskytl radu: „Buď odvážný. Jdi tam, měj se skvěle. Prostě to miluj. Jen do toho,“ zakončil Brosnan bondovské téma.

Na druhou stranu, podle jiných zdrojů je prý smlouva již na stole a oznámení o zvolení nového představitele je jen otázkou času. „Bond může být Aaronovou prací, pokud si to přeje přijmout. Formální nabídka je na stole a čekají na odpověď,“ řekl zasvěcený zdroj deníku The Sun v polovině března. „Aaron podepíše smlouvu v nadcházejících dnech a začne se připravovat na velké oznámení.“

Pomyslné požehnání dal Tayloru-Johnsovi rovněž George Lazenby, který ztvárnil Bonda ve filmu „V tajné službě Jejího Veličenstva“ z roku 1969. Podle nedávné zprávy Lazenby řekl, že Taylor-Johnson bude schopen „zvládnout kaskadérské kousky a všechny dámy, které milují muže ve smokingu,“ uvádí TMZ. Lazenby rovněž dodal, že si je jistý, že Aaron tu roli ještě nemá. Když se v 60. letech ucházel o roli, prošel řadou různých testů a konkurzů, než ji získal.

Každý herců, který se role Jamese Bonda ujal, mu vnukl vlastní kouzlo osobnosti. Aaron Taylor-Johnson by byl dozajista rovněž zajímavou volbou, nechme se tedy překvapit, jakou zprávu si pro nás nakonec tvůrci připraví.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama