InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rychlá trefa Mirovic ochromila třeboňského favorita

MIROVICE – První domácí zápas jarní části krajského přeboru fotbalisté Mirovic sehráli v blatenském azylu. Na Velký pátek už se představili na svém hřišti, kde je čekal těžký soupeř v podobě Třeboně. Čtvrtá Jiskra měla na šesté Mirovice náskok čtrnáct bodů a byla jasným favoritem. Domácí však vlétli do utkání parádou Jakuba Krále a už od druhé minuty vedli. Ve zbytku poločasu měla Třeboň sice herně navrch, ale malé písčité hřiště jejich kombinaci nesvědčilo. Naopak Mirovice se spíš soustředily na defenzivu a hrozily po standardkách. Po změně stran se hrálo podle not hostí, ale vyrovnávací trefa nepřicházela. I když tlak stále sílil a svěřenci trenéra Michala Čadka místy jen odkopávali balony. V 74. minutě přišel rohový kop domácích, po kterém nadvakrát zakončoval Jakub Štochl a dokázal míč dostat za brankovou čáru. Vzápětí však Jiskra udeřila rychlou kombinací a znovu to bylo o gól. Ani velká převaha hostí ale vyrovnání nepřinesla. Třeboň navíc po vyloučení Jakuba Schneidera v závěru dohrávala v deseti. Mirovice nad favoritem zvítězily a na jaře zatím zůstávají neporažené.

Než se Třeboňští stačili na hřišti rozkoukat, gólman Jakub Kopecký už tahal balon ze sítě. Povedený centr Petra Dolejše z pravé strany našel Jakuba Krále a ten prudkým volejem nedal brankáři šanci – 1:0. I když byli hosté aktivnější, recept na mirovickou tvrz se jim najít nedařilo. Domácí naopak mohli náskok navýšit, ale Ondřej Kocourek po rohovém kopu mířil hlavou pouze do břevna. Ve druhé půli se Třeboň vrhla do útoku, ale chybělo přesné finální zakončení. V 74. minutě zahrával roh Petr Dolejš a Jiří Viták prodloužil balon na Jakuba Štochla. Jeho hlavičku ještě z prázdné svatyně odkopl Pavel Tůma, následnou dorážku už ale hosté nezastavili – 2:0. V závěrečné čtvrthodině Třeboň zamkla domácí před jejich šestnáctkou a vzápětí přišlo snížení. Rychlou kombinaci po ose Vojtěch Bouška - Jan Kubata přesně zakončil Jakub Vrána – 2:1. Dalšímu tlaku domácí odolali. V poslední minutě se pak po brejku hnal na hostující bránu Jan Mašek. Za záchrannou brzdu zatáhl Jakub Schneider a od sudího Karla Dunovského viděl červenou kartu. V nastaveném čase už žádná velká příležitost nepřišla.

SK Mirovice - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)
Branky: 2. Král, 74. J. Štochl – 76. Vrána
Rozhodčí: Dunovský - Frček, Hanzlíková. ČK: 0:1 (90. Schneider). ŽK: 4:2 (J. Viták, Císař, J. Převrátil, Dolejš – Hromádka, zavadil). Diváků: 200
Mirovice: Vlas - J. Viták, Kocourek, J. Štochl, Mařík, M. Viták (46. J. Převrátil), R. Převrátil, Císař, Král, Dolejš, Vondrák (80. Mašek)
Třeboň: Kopecký – Tůma (76. Vranovský), Radosta, Průcha (69. Bouška), Hromádka, Bicenc, Kubata, Vrána, Zavadil, Andres (62. Schneider), Pánek

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Záběr z kamery zkresluje, protože není kamera v jedné rovině s brankovou čárou. Celým objemem míč přes čáru nepřešel, gól platit neměl.

    Vloženo 31.3.2024 12:33:10

  • I.P. 

    Reagovat

     

    Tým mají solidní, ale hřiště tragedie. Domací nám tvrdili, že to sekali ve čtvrtek… to bych chtěl vidět čím to sekali a co to bylo za odborníka :))

    Vloženo 30.3.2024 10:47:31

    • II 

      Reagovat

       

      Je to mozny. Vypadalo to jako by to spravce sekal kosou a predtim si jeste dal 10 piv v místním vycepu

      Vloženo 31.3.2024 12:27:12

  • P.l 

    Reagovat

     

    Obdivuju pomezního, já gól neviděl ani po desátém shlédnutí

    Vloženo 30.3.2024 05:48:18

    • . 

      Reagovat

       

      Mám to úplně stejně. Také gól nevidím.

      Vloženo 30.3.2024 08:11:40

      • Fany 

        Reagovat

         

        Vzdyt ted bek stoji metr v brane, gol za me jasny... Ale tezky pro rozhodci

        Vloženo 30.3.2024 14:49:29

  • Jan 

    Reagovat

     

    Na tak špatném hřišti by se kraj hrát neměl. Tohle s fotbalem moc společného nemá.

    Vloženo 29.3.2024 19:15:55

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace