Bouzková po čtyřech měsících ukončila spolupráci s trenérkou Martínezovou

foto Tenisový turnaj žen, 1. kolo, Marie Bouzková (ČR) - Jaqueline Cristianová (Rumunsko), 31. července 2023, Praha. Česká reprezentantka Marie Bouzková.

Miami (USA) - Tenistka Marie Bouzková ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou. Místo španělské trenérky, která v minulosti pomáhala i Karolíně Plíškové, bude v přípravě pokračovat s bývalým slovinským tenistou Mikem Urbanijou. Bouzková to řekla v rozhovoru s televizní stanicí CANAL+ Sport v Miami, kde vypadla hned v 1. kole.

Pětadvacetiletá Bouzková angažovala Martínezovou vloni na začátku prosince místo svého vrstevníka Antonína Bolardta, s nímž byla domluvená do konce sezony. Přípravu na letošní rok už zahájila pod vedením zkušené Španělky, spolupráce ale nepokračovala podle představ.

"V přípravném období před sezonou všechno klapalo. Při cestování po turnajích jsme měly jiné názory a přístupy k zápasům a konkrétním situacím, což pro mě bylo rozhodující," řekla 39. hráčka světového žebříčku k důvodům rozchodu.

Místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu nyní společně s Urbanijou zamíří na turnaj nižší kategorie do Bogoty, kde by si ve dvouhře ráda vylepšila letošní nevydařenou bilanci pěti výher a osmi porážek. "Měla jsem ho jako člena týmu už na soustředění, teď se mnou bude jezdit po turnajích," řekla na adresu čtyřiatřicetiletého Slovince Bouzková. V jejím týmu zůstává kondiční trenér David Vydra.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 18°C

Celá předpověď