Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Valašsko láká firmy z celé republiky na netradiční teambuildingy

Pašování pálenky, dojení kozy, pečení frgálů, sbírání  bylinek, večer s myslivcem, valachova hostina, ostré doteky valašských vrcholů, putování za řemesly či posezení u táboráku s heligonkou – to jsou některé z teambuildingových programů Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, jejichž obliba každoročně roste. Firmy chtějí tmelit kolektivy netradičními zážitkovými akcemi a valašská tématika i nedotčená okolní příroda je velkým lákadlem.

“Jarní měsíce jsou obdobím, kdy mají firmy největší zájem o pořádání teambuildingů, ale obecně o ně roste zájem celoročně. V rámci Resortu Valachy tvoří realizace firemních programů a akcí už zhruba 40 % z tržeb hotelů Lanterna a Horal. Za hlavní lákadlo považujeme nedotčenou přírodu Beskyd a především vlastní programy s valašskou tématikou, kterou šijeme firmám na míru,” říká Michal Vala, marketingový ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích s tím, že sem míří společnosti z celé republiky, většinou na 2 a více nocí a nejčastěji kombinují vzdělávací školení a teambuilding.

“Nabízíme na třicet různých firemních programů. Jsou zaměřené především na místní tradice a regionální zvyky. To vše ve spojení s krásným okolím – lze vyrazit na kola či elektrokola, v zimě na běžky, na nordic walking, zájemci si mohou zahrát golf na devítijamkovém hřišti, které je určeno i úplným začátečníkům. Po teambuildingové aktivitě mají účastníci v rámci pobytu neomezenou relaxaci v našich wellness centrech s termálními bazény a saunovými světy, kde pořádáme oblíbené saunové rituály,” upřesňuje Michal Vala.

Loni v Resortu Valachy realizovali přes šedesát programů pro firmy. Na míru připravili například frgálovou manufakturu, kdy se účastníci pod vedením zkušených pekařek učili péct tradiční valašské koláče – frgály, golfovou akademii nebo speciální gastronomický teambuilding s degustační více chodovou večeří za účasti someliéra.

“Naším nejnovějším teambuildingem je aktivita Ostré doteky valašských vrcholů. Zjistili jsme, že pro firmy nejsou tolik zajímavé programy, které zažijí kdekoli jinde, naopak je lákají regionální témata, zajímavosti, ale také únik z města do hor, mimo civilizaci,” uzavírá Michal Vala.

Firemní programy Resortu Valachy:

  • Ke kořenům Valašska: Originální zážitkový program je nejoblíbenějším firemním program Resortu Valachy, který tady pořádají ve všech ročních obdobích. Provede vás krásnou valašskou přírodou, ochutnáte místní gastronomické speciality a přiblíží vám tento rázovitý region, kdy hravou formou poznáte jeho bohaté kulturní, řemeslné i folklorní dědictví.
  • Po stopách portášů: Principem tohoto programu je plnění zadaných úkolů přičemž aktivity jsou zaměřeny na různé dovednosti portášů – strážců zdejších hor, ať už se jedná o manuální zručnost, paměť, vzájemnou komunikaci či spolupráci. Za jejich splnění získají budoucí portáši jednotlivé části mapy, které je po spojení dovedou k ukrytému pokladu. Program je vhodný pro kolektiv, který se chce seznámit či více spolupracovat napříč firmou.
  • Valašsko bez hranic: Ve valašské variantě populárního pořadu Hry bez hranic poznáte zábavu i běžný život na Valašsku – vyzkoušíte si dojení kozy, pašování pálenky i to, jaké to je nosit valašský kroj.
  • Myslivec na víně: Vychutnáte si speciální gastronomický večer zaměřený nejen na jídlo a víno, ale také na valašské zvyky a myslivost. Čeká vás výborná tematická gastronomie, poutavé vyprávění zemitého valašského myslivce i zábavná soutěž na závěr.
  • Bylinková manufaktura: Seznámíte se s bylinkami divoce rostoucími v Beskydech, s jejich magickými účinky, dozvíte se, jak je sbírat i co z nich vyrobit a nakonec si vychutnáte šálek dobrého bylinkového čaje.
  • Frgálová manufaktura: Vyzkoušíte si výrobu typické valašské speciality – valašského frgálu a to od vytvoření těsta až po jeho upečení. S sebou si odnesete vlastnoručně upečenou dobrotu i certifikát o vstupu do cechu pekařského.
  • Valachova hostina: Komentovanou degustační večeři pro vás na míru připraví jeden z šéfkuchařů Resortu Valachy tak, abyste ochutnali co nejvíce z valašské gastronomie v moderním pojetí. Své kulinářské dovednosti následně otestujete při týmové soutěži „O nejlepší valašský bramborák“.
  • Putování za řemesly: Poznáte tradiční řemesla, která byla součástí doby minulé v podhůří Beskyd. Díky pohodovému programu si odpočinete při rukodělných tradičních činnostech a odnesete si také nejméně jeden originální výrobek.
  • Posezení u táboráku: S kolegy či obchodními partnery si posedíte u táboráku, opečete si špekáček, dáte si domácí chleba či frgál, vše zapijte valašským pivem a možná si poslechnete i heligonkáře.
  • Kurz přípravy valašských halušek či borůvkových knedlíků: Naučíte se vařit valašskou specialitu – halušky se slaninou podle receptu kuchaře a rodáka z Velkých Karlovic, Josefa Tydlačky (na jaře si vyzkoušíte i zajímavou alternativu s medvědím česnekem), který tady zájemce provádí i Kurzem přípravy borůvkových knedlíků a hruškového chutney.

Více informací najdete na https://www.valachy.cz/firemni-programy/

Resort Valachy leží v srdci beskydské přírody, kousek od hranic se Slovenskem. Firemní akce se konají v hotelech Lanterna a Horal s celkovou kapacitou přes 200 lůžek a vybavenými konferenčními sály až pro 250 osob. Profesionálně tady zabezpečují firemní školení, konference, obchodní jednání, prezentace, ale také večírky, setkání s obchodními partnery nebo třeba sportovně zaměřené akce. Tip: Pokud chystáte setkání s obchodními partnery nebo důležitou poradu s kolegy před nadcházející sezónou, Resort Valachy firmám od března do května nabízí až 25% slevu na ubytování, snídani a večeři, konferenční prostory zdarma, neomezený vstup do wellness spoustu dalších aktivit.

Zdroj a foto: www.valachy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *