Přeskočit na hlavní obsah

Bio potraviny mají smysl, pokud nechcete autistické dítě

Bio má smysl! Je naprosto nezbytné snažit se minimalizovat chemizaci našeho životního prostředí. Souvisí to totiž s autismem.

V letech 1998–2010 probíhala v zemědělské oblasti Kalifornie studie, která sledovala skoro 3 000 jedinců s diagnózou autistiské poruchy. Výsledky byly alarmující.

U maminek, které žily do 2 km od míst, kde zemědělci používali pesticidy (včetně stále diskutovaného a u nás hojně používaného glyfosátu), výsledky studie naznačily zvýšení rizika narození dítěte s autismem ve ve srovnání s potomky žen ze stejné zemědělské oblasti, kde se agrochemikálie nepoužívaly.

Pokud si tedy budete vybírat, zda bio nebo nebio a plánujete potomky, pak myslete na to, kde žijete, aby se ve vašem okolí nestříkalo chemikáliemi a snažte se omezit pesticidy i v potravinách. 

V případě, že nemůžete ovlivnit místo, kde bydlíte a žijete, lze částečně alespoň ovlivnit organismus tak, aby případné chemikálie, které se do něj dostanou, odváděl pryč a nezůstaly v něm rezudia těchto látek. A na to je výborná správně dezintegrovaná chlorella v případě, že se užívá pravidelně.







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv