Tři Češky si zahrají finálové kolo NSW Open. TOP 10 navíc není daleko

Tři Češky si zahrají finálové kolo NSW Open. TOP 10 navíc není daleko

Sára Kousková a Jana Melichová na šestnácté pozici a Klára Davidson Spilková na devětadvacátém místě. Tři české hráčky se na NSW Open probojovaly do finálového kola a mohou zabojovat o TOP 10.


Sára Kousková ve druhém kole poprvé chybovala, dohrála jej v paru a s průběžným skóre -3 půjde do závěrečné rundy z dělené devatenácté pozice. Stejně je na tom také Jana Melichová, která zažila přesný opak.

Po úvodu v paru dnes ráno upsala po pěti birdie a dvou bogey tři rány a i ona může zabojovat o nejlepší desítku. Jen o ránu hůře si vede Klára Davidson Spilková, jež čtyřikrát zaskórovala a opět dvakrát chybovala. Tentokrát se ale nejednalo o double-bogey, nýbrž pouze o ztrátu jediné rány.

Čtvrté české hráčce, Kristýně Napoleaové, se první australská mise nezdařila. I ve druhém kole zahrála tři údery nad par a s turnajem se musí rozloučit předčasně.

V čele prvního ze dvou australských turnajů je kolumbijská hráčka Mariajo Uribe, která je na světě až na 474. pozici. Dnes ale zahrála bezchybně, nasázela sedm birdie a na prvním místě má náskok tří ran. 

K vidění bylo ve druhém kole také další hole-in-one. O něj se postarala Angličanka Bronte Law, která dvě rány upsala na tříparové třináctce.