InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cestujme s Fireflies

    pondělí 6.5 18:00 - Světlušky Tábor

  • Vzpomínkový akt k osvobození města

    pondělí 6.5 15:00 - MěKS Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nohejbal: Domácí tým skončil ve čtvrtfinále, pohár do Radomyšle

MILEVSKO – Opět zhruba po půl roce uspořádali místní nohejbalisté Tukani Milevsko prestižní turnaj trojic, na který poslední březnovou sobotu dorazilo celkem 15 týmů. Kvůli zdravotním problémům tentokrát mohl nastoupit pouze jeden domácí celek BNH (Bláto na hřišti), další hráči byli odsunuti za pořadatelský stoleček. Bláto na hřišti ve složení Lukáš Přibyl, Pavel Vilím a Luboš Hejpetr nakonec dokráčelo do čtvrtfinále. Vítězství pro sebe uzmula trojice Docking z Radomyšle (L. Votava, T. Votava, Toman), když ve finále porazila po obratu 2:1 na sety vítěze základní části Zaječov (7:10, 10:3, 10:5). Další turnaj se uskuteční zase zhruba v listopadu. Na tento podzimní termín doráží zpravidla větší konkurence, naposledy si v Milevsku zahrál i mistr světa Richard Makara ze Slovenska.

I tuto sobotu se ale sešla solidní účast převážně z první a druhé nohejbalové ligy. Patnáctku družstev organizátoři rozdělili do tří skupin po pěti, jednotlivé skupiny ovládli nohejbalisté Zaječova, Docking a Koblížci. Následně se ale udělalo podle bodů, setů a míčů pořadí všech patnácti družstev, přičemž první vítěz celé základní části Zaječov od Berouna měl v osmifinále volný los a postupoval přímo do čtvrtfinále. Při nevídané vyrovnanosti musel rozhodovat až zkrácený bonusový zápas o pořadí. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým na dva hladké sety, kdy zápasy mohly skončit i remízou, v duelech pavouka a o umístění už pochopitelně každý duel musel mít vítěze po dvou získaných setech.

Milevské BNH skončilo druhé v základní skupině A, celkově v žebříčku základních skupin čtvrté. Bláto nestačilo pouze na Zaječov 0:2 (5:10, 7:10), ale jinak ve skupině porazilo Chivas 2:0 (10:7, 10:7), Strakonice B 2:0 (10:7, 10:7) i HKS Jihlava 2:0 (10:5, 10:5). Právě Jihlava byla společně s družstvy z Plzeňska nejvzdálenějším účastníkem, jinak dorazily převážně jihočeské a středočeské trojice. Milevští nohejbalisté si pak poradili v prvním kole play off s družstvem Škvrňan 2:0 na sety, ale ve čtvrtfinále dostali jednoho z favoritů – plzeňský tým Dneska NE. To okomentoval organizátor Tomáš Trepka slovy, že dneska už to asi opravdu dál nepůjde, což se na palubovce potvrdilo a milevská cesta turnajem skončila. Ani tým Dneska NE ale nakonec na medaile nedosáhl, když v „plzeňském" zápase o bronz podlehl Koblížkům.

Konečné pořadí: 1. Docking (Radomyšl), 2. Zaječov, 3. Koblížci (Plzeň), 4. Dneska NE (Plzeň), 5. Bláto na hřišti (Milevsko), 6. Liha (Březnice), 7. Háje – Luky team (Strakonice), 8. Strakonice A.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace