Macháč vylepšil žebříčkové maximum, po čtvrtfinále v Miami je poprvé v TOP 50

1. 4., 11:44
Aktuality 11
Tomáš Macháč o sedmnáct příček vylepšil své žebříčkové maximum. Po jízdě do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami třiadvacetiletý Čech vyletěl již na 43. místo a poprvé figuruje v TOP 50.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

Macháč, jehož maximem dosud byla 60. příčka, vyřadil v Miami světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo bývalou jedničku Brita Andyho Murrayho. Nestačil až na rozjetého Itala Jannika Sinnera, který nakonec získal titul a bilanci v sezoně si vylepšil na 22 výher a jedinou porážku.

Českou jedničkou v žebříčku zůstává na 29. místě Jiří Lehečka, který v Miami dohrál už ve druhém kole. V první stovce pořadí je ještě Jakub Menšík na 69. místě. Osmnáctiletý talent v Miami neuspěl v kvalifikaci.

Nejlepší z českých tenistek je v žebříčku Markéta Vondroušová, která si pohoršila o jedno místo a klesla na devátou příčku. Úřadující wimbledonská vítězka vynechala právě skončený turnaj v Miami kvůli úmrtí dědečka.

V první stovce pořadí WTA jsou také Karolína Muchová (12. místo), Barbora Krejčíková (25.), Linda Nosková (31.), Kateřina Siniaková (41.), Marie Bouzková (42.), Karolína Plíšková (49.) a loňská šampionka z Miami Petra Kvitová (60.), která je těhotná.

Mužské pořadí stále vede Novak Djokovič, který se v neděli stane nejstarší světovou jedničkou v historii, když ve věku 36 let a 321 dnů překoná rekord Švýcara Rogera Federera. Ženskému žebříčku stále vládne Polka Iga Šwiateková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Je to stejně úžasné. Tři kluci ve stovce, kdo by to ještě nedávno řekl.
Reagovat
Preview.lover
v řebříčku sezóny jsou dokonce 18., 30., 31.
Reagovat
Preview.lover
*žebříčku
Reagovat
Krisboy
Fotka jako jako z učebnice metodiky forehandu.
Reagovat
Mony
Pravá hraje, levá uklidňuje diváky nebo trenéra. Efektivní
Reagovat
hanz
Nezaregistrovali jsme na jůtůbku nějaké shoty s vyslovováním hráčů? Macháč by tam určitě nechyběl..už jsem slyšel Makač, Mačak, Machak a další perličky...
Reagovat
com
Tak jeste dve mista a bude na stejne herni urovni jako Siniakovic-Machacovic
Reagovat
tommr
ale jen v singlu. V deblu zatím nesahá Macháč Katce ani po kotníky ...
Reagovat
Mony
Na AO jí snad přerostl, ne?
Reagovat
tommr
ale jen v singlu. V deblu došli Katka i Macháč shodně do semifinále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist