bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nestíháš schůzku, nehraješ. Černák to poznal na vlastní kůži

1. dubna 12:00

David Zlomek

Můžete být klíčovou součástí obrany, můžete brát miliony dolarů, ale když zmeškáte týmový meeting, prostě nehrajete. Na vlastní kůži to pocítil Erik Černák, bek Tampy Bay, který si „užil“ zápas proti NY Islanders jen na tribuně.

Žádný z týmů Východní konference nemá v posledních deseti utkáních lepší formu než Tampa Bay. To však neznamená, že se nepotýká s občasnými vnitřními problémy, které brání v bezchybné atmosféře.

Těsně předtím, než v sobotu 30. března padl puk na led v zápase mezi Lightning a New York Islanders, klub oznámil, že obránce Erik Černák nebude hrát poté, co zmeškal týmovou schůzku.

Eduardo Encina, který pokrývá dění v týmu pro Tampa Bay Times, již dříve v sobotu napsal, že Černák vynechal i ranní rozbruslení týmu před utkáním.

Stejně jako v jiných týmech, i v Tampě Bay je zmeškání týmové porady porušením kodexu chování týmu, trest tak musí následovat.

Blesky zápas s přehledem zvládly, nicméně faktem je, že Černák je ceněným a potřebným hráčem. 

V této sezoně je mezi hráči Lightning na druhém místě v počtu zblokovaných střel (94) i hitů (158). V průměru odehraje 19:20 minut na zápas, což ho řadí na čtvrté místo mezi obránci v klubu. Černák je navíc klíčovým hráčem při hře v oslabení, v těchto situacích má podle Quant Hockey největší průměrný čas na ledě (2:50).

Jeho absence otevřela cestu pro Haydna Fleuryho, který vynechal šest zápasů kvůli zranění v dolní části těla, aby se vrátil do sestavy do druhého obranného páru vedle Mata Dumby.

Nedá se však čekat, že by Černákova absence měla čítat více zápasů. I proto, že si pro příště radši napraví víc budíků. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.