Protikremelští bojovníci postoupí hluboko do Ruska, ale do Moskvy se nedostanou, předpovídá šéf ukrajinské rozvědky Budanov

Přidat na Seznam.cz

Šéf Hlavního ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny generálporučík Kyrylo Budanov předpověděl, že ruští bojovníci Legie „Svoboda Ruska“, „Ruského dobrovolnického sboru“ a „Sibiřského praporu“ postoupí hluboko do Ruska, píše server Armyinform.

„Až se situace vepředu více změní, myslím, že pro ně bude snazší postoupit dále a dosáhnout svého,“ zdůraznil.

Budanov také poznamenal, že akce ruských dobrovolníků, kdy realizují bojové operace v Bělgorodské a Kurské oblasti Ruské federace, jsou v současné době pro Ukrajinu velmi přínosné. „Protože byli schopni odklonit síly z bojů na frontě k obraně jejich hraničních linií,“ poznamenal.

Na upřesňující otázku moderátorky, co by se mělo na frontě změnit, aby ruští dobrovolníci postoupili dále na ruském území, Kyrylo Budanov uvedl, že by se napětí na frontě mělo snížit a měly by začít radikální změny, píše deník Panorama inform. „Až bude napětí na frontě maximální, pro ruské dobrovolnické formace bude snazší obnovit a vydobýt svůj stav. Toto je první věc. A za druhé, až začnou radikální změny a Rusko bude nuceno ustoupit, odejít, udělají také své,“ uvedl šéf GUR.

Kyrylo Budanov se také vyjádřil k otázce moderátorky, kdy se ruští dobrovolníci dostanou do Moskvy. „Nyní se bohužel se zbraněmi v rukou nedostanou do Moskvy. Tím jsem si jistý. Ale postupem času, až to situace dovolí, budou stále hrát svou roli,“ řekl.

Zdroj: Armyinform, Panorama inform