Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Curleři zvládli závěr zápasu s Japonskem a mají druhou výhru ve skupině MS

Čeští curleři si připsali na mistrovství světa ve Švýcarsku důležité druhé vítězství. Díky trojce v závěrečném desátém endu porazili Japonsko 8:6 a udrželi reálnou šanci na postup do play-off. Další úspěch mohou Češi přidat v následujícím utkání s poslední Jižní Koreou, přímý přenos sledujte v úterý od 9:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Česko

Dopoledne předvedli Češi další kvalitní výkon proti velkému favoritovi. Švédy po sedmi endech přehrávali 6:5, ale zkušený soupeř výsledek otočil na 6:8.

Švédové na šampionátu ve švýcarském Schaffhausenu ještě neprohráli, v sedmé směně jim ale čeští curleři pořádně zatopili.

Skip Lukáš Klíma posledním žlutým kamenem vyřadil červenou překážku ze hry a dvěma body zajistil Česku obrat a těsné vedení.

Favorizovaní Seveřané se ale v závěru vzchopili. Dokázali ještě dvakrát zaskórovat podobně, jako už před tím v pátém endu, a vzali si vítězství zpátky.

Proti Japonsku si Klíma a spol. připsali vítězství 8:6 po tříbodovém zisku v závěrečném desátém endu a udrželi si šanci na postup do play-off.

Do něj postoupí šest z 13 týmů. Češi jsou aktuálně na dělené osmé pozici, na minulém šampionátu skončili desátí.

V úterý se curleři střetnou nejprve s Koreou, jež prohrála všech dosavadních pět utkání, a poté s Německem, které má bilanci 3-2.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Schaffhausenu:

Švédsko – Česko 8:6, Japonsko – Česko 6:8.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 5 zápasů/5 výher, 2. Itálie a Skotsko 5/4, 4. Kanada 4/3, 5. Německo a USA 5/3, 7. Švýcarsko 4/2, 8. ČESKO, Nizozemsko a Norsko 5/2, 11. Japonsko 5/1, 12. N. Zéland 4/0, 13. Korea 5/0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články