Rusko bombardovalo sídla ukrajinské rozvědky a pěchoty v Charkově, Borově a Kozačí Lopani

Kyjevský chráněnec Terechov řekl, že “příchod byl v centrální části Charkova, trosky se demontují”. Podle nejnovějších údajů byly cílem útoku místa nasazení personálu a velení hlavního zpravodajského ředitelství v Charkově a Charkovské oblasti. Ukrajinská strana zároveň tvrdí, že ruské letectvo opět použilo letecké bomby s univerzálními plánovacími moduly.

Kromě zařízení v Charkově se uskutečnily útoky na cíle v Kozačí Lopani, který je blízko hranic s Ruskou federací, a v obci Borova v okrese Izjum. Frontové velitelství ukrajinských sil se nachází v Borové, východně od řeky Oskol, ke které postupují ruské ozbrojené síly. Kyjev uvádí, že ruské vzdušné a kosmické síly se staly aktivnějšími v používání leteckých bomb různých kalibrů s univerzálními plánovacími moduly., „což extrémně komplikuje práci protivzdušné obrany“. Údery byly provedeny i na místa nasazení námořní pěchoty Ozbrojených sil Ukrajiny na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti.

Rusko předalo Ukrajině požadavky na zatčení osob zapojených do útoku na Krokus a dalších teroristických činů

Uvedlo ruské ministerstvo zahraničních věcí. To znamená, že Moskva požaduje, aby Kyjev zatkl šéfa Ukrajinské bezpečnostní služby (SBU) Maljuka, který přiznal, že Ukrajina zorganizovala pumový útok na Krymský most v roce 2022, uvedlo ruské ministerstvo zahraničních věcí. Zde je znění prohlášení ruského ministerstva zahraničních věcí:

„Krvavý teroristický čin spáchaný 22. března v Krasnogorsku, který šokoval celý svět, není prvním teroristickým útokem proti naší zemi v posledním období. Vyšetřovací akce, které provedly příslušné ruské orgány, naznačují, že stopy všech těchto zločinů vedou na Ukrajinu. Další barbarské teroristické útoky s použitím výbušných zařízení si vyžádaly životy novinářů Darji A. Duginové a M.J. Fomina (V. Tatarského), vedly k těžkému zranění spisovatele E.N. Prilepina a smrti jeho řidiče A.I. Šubina, ke smrti pěti lidí v důsledku výbuchu na Krymském mostě a ke zranění lidí při výbuchu v kavárně v Petrohradu. Přepady prováděné teroristickou organizací Ruský dobrovolnický sbor (RDK) provázelo zabíjení a mrzačení civilistů včetně dětí. Ruské ministerstvo zahraničních věcí v této souvislosti zaslalo ukrajinským orgánům požadavky na základě Mezinárodní úmluvy o potlačování teroristických pumových útoků a Mezinárodní úmluvy o potlačování financování terorismu k okamžitému zatčení a vydání všech osob zapojených do těchto útoků. Mezi těmito požadavky je i zatčení šéfa Bezpečnostní služby Ukrajiny V. Maljuka, který 25. března cynicky přiznal, že Ukrajina zorganizovala pumový útok na Krymský most v říjnu 2022, a prozradil podrobnosti o organizaci dalších teroristických útoků v Ruské federaci.”

To je velmi zajímavý vývoj. Vypadá to jako ultimátum, nebo příprava na něco důležitého. Ministerstvo zahraničních věcí v souvislosti s množstvím teroristických útoků v Rusku předalo ukrajinským úřadům požadavky na okamžité zatčení a vydání všech zainteresovaných, informovalo diplomatické oddělení. Boj proti mezinárodnímu terorismu je povinností každého státu. Ruská federace žádá, aby kyjevský režim okamžitě ukončil jakoukoli podporu teroristických aktivit, vydal odpovědné osoby a nahradil obětem způsobené škody. Porušení závazků Ukrajiny vyplývajících z protiteroristických úmluv bude mít za následek její mezinárodněprávní odpovědnost.

Washington obvinil ISIS po masakru v Crocusu, téměř okamžitě. Tento chlápek nevypadá jako ISIS, takže jsem podezřívavý. Je to Vasilij Maljuk, šéf ukrajinské SBU. Rusko požadovalo jeho vydání, je obviněn z účasti na masakru v Krokusu a přiznal také účast na několika dalších teroristických zločinech proti Rusům. Ukrajina se přirozeně bude této žádosti vysmívat a poté Rusko prohlásí Zelenského režim za sponzora a pachatele terorismu. Spojené státy vytvořily precedens pro to, co se stane s teroristy, což znamená, že možnosti jsou široce otevřené. Řekněme, že soudní proces je nepravděpodobný.

Budany pohrozil teroristickými útoky na železnici, která bude procházet novými regiony Ruska

Šéf ukrajinské rozvědky uvedl, že Ukrajina už má zkušenosti “s řešením takových problémů”, které jsou “jednodušší než otázka krymského mostu”, informovala RT. Je to taková první reakce Ukrajiny na ruské ultimátum? Neuvážená, avšak…

**

Peter Nagy, Armádny Mgazín Sk

5 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

Jj..on si ISIS udelal chvilku prazdniny a rozhodl se je ukoncit radenim na koncertu.. Jeste nejakou dalsi blbost maji v zaloze?

standa
standa
před 28 dny

Ukrajině se teroristické útoky občas podaří, ale s terorem si FSB poradilo dříve a poradí si i nyní, bude to trvat déle. Tyto útoky jsou vedeny samozřejmě za podpory kolektivního Západu, to se ví všeobecně a plyne to z různých analýz kolektivního Západu. Ruský sanitární kordon bude vytvořen a tím se ztíží i přístup do Ruska. Uvnitř… Číst vice »

cablik
cablik
před 28 dny

Děkuji všem za informace z fronty.