Vím, jaká je moje role. Trenér mi věří, proto hraju, říká Krejčí. V NBA prožívá nejlepší období kariéry

Basketbalista Vít Krejčí prožívá životní období v NBA. V úterý proměnil všech šest střeleckých pokusů. Šesti trojkami (osmnácti body) si tak vylepšil osobní rekord v zápase NBA. Třiadvacetiletý český reprezentant tím pomohl Atlantě k vítězství na hřišti Chicaga 113:101.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí prožívá životní období v NBA v dresu Atlanty

Vít Krejčí prožívá životní období v NBA v dresu Atlanty | Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Český rozehrávač za sebou nemá vůbec jednoduché období. Na konci léta se ho Atlanta po jedné sezoně zbavila. Zamířil do Minnesoty, kde se ale kvůli zranění ruky nedostal do sestavy a několik měsíců žil v nejistotě, dokud si ho Atlanta nevzala zpět. Po vykloubení ramene byl přes měsíc mimo hru.

Šance díky zranění spoluhráče

Na začátku března ale dostal šanci, protože se zranil hvězdný americký rozehrávač Trae Young a postupně se z Krejčího stal jeden z nejvytíženějších hráčů Atlanty. Ve vysílání Radiožurnálu Sport o tom mluvil první Čech v NBA Jiří Zídek.

Musíme být realisti, když se Young vrátí, Víťovy minuty určitě půjdou dolů. Nicméně Víťa byl připraven v ten správný čas. Říká se, že v basketbalu je sezona vždycky dlouhá a hráčova šance přijde v určitý moment. Ale zásadní je to, jestli hráč je, nebo není připraven. Mnoho hráčů to vzdá, přestanou trénovat a nejsou připraveni,“ říká Zídek.

Bývalý basketbalista také doplňuje, jak se do své momentální formy Krejčí probojoval. „Young se zranil, Víťa trénoval. Byl připravený na to, aby do užší rotace týmu vstoupil, a opravdu svoji příležitost chytil za pačesy. Podává svoje nejlepší výkony v celé profesionální kariéře,“ popisuje Krejčího pozici. 

Sebevědomí a atraktivita

Krejčí se v NBA dostává stále víc do povědomí sebevědomou hrou, atraktivními přihrávkami a kličkami. Paradoxně ale Krejčího v NBA zdobí jiná disciplína než proměňování trojek.

„Když přemýšlím nad tím, kde jsem byl minulý rok, kdy jsem prakticky vůbec nenastupoval, jsem rád, že jsem tuhle příležitost vzal. Vím, jaká je moje role v týmu. Je to obrana. Trenér Quin Snyder mi věří, to je důvod, proč na hřišti jsem a proč hraju,“ vysvětluje svou pozici v týmu Atlanty Krejčí.

Třiadvacetiletý basketbalista zaznamenal šest tříbodových košů v jednom utkání jako první Čech v NBA. Vedle bodů zaznamenal Krejčí v zápase Atlanty v Chicagu také čtyři defenzivní doskoky a tři asistence.

Mikuláš Jáša, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme