porta dvere

Interiérové dveře PORTA, v čem jsou tak výjimečné?

Důležitou součástí výbavy bytu nebo domu jsou interiérové dveře. Dveře by měly skvěle zapadnout do stylu místnosti a dodat danému prostoru kouzlo. Na trhu je velká nabídka interiérových dveří nejrůznější typů a vzorů. Pokud někde ale narazíte na značku Porta doors zbystřete. Jedná se o tradiční polskou značku prémiového výrobce kvalitní interiérových dveří. Jeho nabídka je velmi pestrá a vedle řady moderní dekorů má za sebou i inovativní výrobu a řadu konkurenčních výhod. V tomto článku vám značku Porta doors představíme.

Historie a původ značky PORTA

Za značkou Porta stojí už poměrně bohatá historie, která sahá do roku 1992. Zakladatelem společnosti a osobou, která stojí za značkou Porta, je Jacek Sarnowski. Na úplném začátku této polské společnosti byly zkušenosti zakladatele, který je nasbírat po cestách ve Francii. Jakmile se vrátil, založil firmu, která zpočátku zaměstnávala jen 10 pracovníků. V roce 2000 otevřela společnost vlastní výrobnu dveřních zárubní. Firma se postupně rozrůstala a nabírala na objemu zakázek. V dnešní době mají interiérové dveře porta celkem 5 výrobních závodů a zaměstnává 1600 pracovníků. Po celou dobu svého působení si značka Porta drží inovátorský přístup ve výrobě interiérových dveří a neustále se rozvíjí. Aktuálně patří Porta k lídrům v oblasti interiérových dveří v celé Evropě.

V čem jsou lepší porta dveře než jiné dveře?

Pokud se podíváme na interiérové dveře porta doors z hlediska výhod, je potřeba hned na začátku zmínit jejich hmotnost. Dveře této značky jsou velice odolné, ale i přesto jsou velmi lehké. Je toho dosaženo pomocí rámové konstrukce a lehčí výplní. Zmínit můžeme i voděodolný termoizolačním panel nacházející se ve dveřním prostoru. Mezi výhody oproti jiným dveřím můžeme zmínit i neustálý vývoj, na kterém se usilovně pracuje v oddělení inovací a R&D. Jejich kvalitu potvrzuje i povrch dveří, který je tvořen dýhou od těch nejlepších výrobců. U porta doors se využívá nejvíce dubové, javorové nebo dřevo z nejrůznějších odrůd ořechů. 

Číst další článek:  Co jsou to přechodové lišty a jak se dají využít?

Při návrhu nových dveří pracují nejlepší architekti a designéři. Porta doors mají navíc výrobu dveří za pomocí nejmodernějších strojů a nejmodernější automatizované technologie. Rozdílem pak oproti jiným značkám interiérových dveří je jejich životnost a velká kvalita. Dveře Porta mají spodní hranu chráněnou pomocí vlastní technologie TechnoPORTA

dvere porta 1

V čem jsou ještě interiérové dveře porta doors lepší? Spolehnout se můžete na odolnou povrchovou úpravu a povrch odolný proti poškrábání. Výhodu mají také modely se sklem. Toto sklo je totiž laminované a při případném rozbití se nerozsype, ale drží pohromadě. Výrobce navíc všechny dveře konstruuje bez jakýchkoliv škodlivých látek a uvádí, že jsou ideální pro děti, ale i dospělé se sklonem k alergiím. Na rozdíl od některých jiných výrobců dveří, jsou porta doors trvale stejně barevné, jelikož jsou opatřeny odolným UV lakem. 

Jaké barvy a dekory dřeva jsou nejvíce prodávané u dveří porta?

Tím, že interiérové dveře porta mají opravdu velkou možnost výběru jednotlivých barev a dekorů, je i oblíbenost dveří hodně pestrá. Jedním z nejčastěji objednávaných modelů dveří jsou Porta Premium v dekoru běleného ořechu. Dalšími oblíbenými dekory jsou medový akát, norská borovice, dub catania nebo ořech verona. Zajímavostí může být, že barvou roku 2023 v oblasti interiérových dveří byla viva magenta. Méně tradičním modelem, který má ale své kouzlo, je model porta glass. Jak napovídá už název, jsou to dveře složené ze skleněných výplní. Podívat se může ale v krátkosti na nové dekory zařazené do nabídky Porta doors. Jedná se o dekor šedý platinový a grafitový v matném provedení, a také dekor dub casella přírodní a halifax tabákový. Velmi oblíbenou barvou dveří je i bílá barva, která je čím dál více oblíbenější. Na žebříčku oblíbenost dekorů dveří porta jsou stále i tmavší modely v dekorech dřeva

Specialisté z Nejlevnějšípodlahy.cz doporučují značku Porta doors

Hledáte kvalitní interiérové dveře, které budou v mnoha zajímavých dekorech a budou mít velkou odolnost? Za nás můžeme doporučit značku Porta doors. Vůbec se nenechte nijak zviklat tím, že se jedná o polského výrobce, patří totiž k evropské špičce na trhu s interiérovými dveřmi. Potvrzuje to nejen vlastní vývoj a inovace, ale i mnoho ocenění. Z našeho pohledu doporučujeme sladit dveře s podlahovou krytinou v naší vzorkovně. Pokud chcete investovat do kvalitních dveří, které vám vydrží, určitě se po této značce ohlédněte.

Podobné příspěvky