Květoslav Šimek
2. dubna 2024 • 18:00

Opora Komety na MS v Česku nebude. Měl jsem s ním problémy, řekl kouč

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský šikula i bouřlivák Kristián Pospíšil (27) za národní tým hrát nebude. Trenér Craig Ramsay s ním pro mistrovství světa v Praze a Ostravě nepočítá, přestože Pospíšil za sebou má solidní sezonu v dresu Komety Brno. „Řekněme, že jsem s ním měl problémy na mistrovství světa. Víc to rozebírat nechci,“ řekl slovenským novinářům na srazu Ramsay.



Kristián Pospíšil, bronzový z olympiády 2022, naposledy hrál na světovém šampionátu právě v tomto roce. V zápase proti Kazachstánu hned v první třetině dvakrát fauloval, Slováci z obou přesilovek dostali góly a od té doby už důvěru trenérů neměl. Zbytek zápasu proseděl na střídačce a nezasáhnul ani do dalších zápasů.

Když se slovenští novináři na neoficiálním srazu v Bratislavě na Pospíšila a jeho reprezentační budoucnost ptali, odpověděl trenér Ramsay stručně, ale jasně: „Nemyslím, že ho tu uvidíme.“

Pro slovenského hokejistu to až takové překvapení není. Ale o národní tým bojovat chtěl. Vyprávěl o tom nedávno v rozhovoru pro Sport a iSport.cz. „Výkony v Brně chci ukázat lidem, kteří mají na starosti reprezentaci, že dělají velkou chybu, když mě už dva roky nepovolali,“ říkal Pospíšil. V základní části v dresu Komety nasbíral 35 bodů (17+18) ze 48 zápasů. V play off měl bilanci 6/ 2 (1+1).

„Na mistrovství světa jsem byl dvakrát, vždy jsme postoupili do čtvrtfinále, což byl pro Slovensko velký úspěch. Nevím, proč se pak dělaly nějaké změny. Ale to je jejich práce, já si dělám svoji. Oni si myslí, že tu svou dělají na sto procent a já do jejich koncepce nepatřím. Respektuju to a život si užívám i bez reprezentace. V žádném kontaktu s nikým z národního týmu nejsem,“ dodal Pospíšil.

Slovenský tým bude mít první oficiální sraz před šampionátem příští týden, v Humenném si zahraje proti Švýcarsku. Tento týden v Bratislavě je pouze neoficiální setkání a tréninky.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud