Jak jsme se dostali až sem? Premiéra už v sobotu

Už tuto sobotu, 6. dubna od 19 hodin, se Slovácké divadlo a jeho diváci dočkají další premiéry, a to rovnou světové. Na slováckou scénu se vrátil emeritní ředitel a úspěšný režisér Michal Zetel, aby se souborem nastudoval inscenaci s názvem Jak jsme se dostali až sem.

Inscenace vezme diváky do divadelního zákulisí

Inscenace, na jejímž vzniku se podíleli sami herci a diváky vezme do divadelního zákulisí, navazuje na veleúspěšné Tři sestry, které Michal Zetel ve Slováckém divadle uvedl do života v lednu roku 2022. Objeví se v ní oblíbené herecké tváře slováckého souboru, Jitka Hlaváčová, Pavlína Hejcmanová, Petra Staňková, Natálie Rašín, David Vaculík, Pavel Šupina a Jakub Zelinka.

O čem novinka pojednává?

„Jevištní adaptace našich životů“, jak autorský tým novou inscenaci pojmenovává, vychází z myšlenky, že každá lidská bytost je originální a prožívá svůj jedinečný příběh a u herců to platí nejenom na jevišti, ale i za ním. „To, co je na nás zajímavé, my sami většinou nevidíme, naopak mnohdy ukazujeme to, co zajímavé není. A nám jde o cestu konkrétní bytosti až k místu, kdy stojí před diváky a je tím, kým je. A pokud mají diváci dost odvahy a upřímnosti, můžou se na tu cestu vydat s námi,“ odhaluje myšlenku hry herecký soubor.

Jak jsme se dostali až sem navazuje na inscenaci Tři sestry, která vznikala podobným způsobem, tedy společnou prací celého inscenačního týmu a hereckou improvizací. Z té následně vzešla konečná podoba inscenace. Tři sestry byly za svou odvahu odměněny mnoha pozváními na prestižní festivaly, byly navrženy na nominaci na titul Inscenace roku a Jiří Hejcman za roli Soleného získal návrh na Mužský herecký výkon roku.