Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Čeští curleři si připsali další tři porážky, nestačili ani na Švýcary

Čeští curleři na světovém šampionátu musejí skousnout další prohry. V úterý večer podlehli Němcům 4:6, ve středu dopoledne Skotům 3:6 a večer Švýcarům 4:7. Tým skipa Lukáše Klímy tak má průběžnou bilanci tří výher a šesti neúspěchů.

Čeští curleři
zdroj: Facebook/ČESKÝ CURLInG

První dva zápasy byly vyrovnané. Češi si proti Němcům ovšem nedokázali vytvořit výraznější náskok a ve druhé polovině překlopili soupeři zápas na svou stranu. V devátém endu vedli 5:2, ale český skip Lukáš Klíma vykřesal naději. Po posledním odhodu byly dva červené kameny blíže středu a skóre bylo už jen o jediný bod.

V desátém endu německý skip Marc Muskatewitz zahrál přesný kámen na umístění a mohl si oddechnout, když stanovil konečný výsledek 6:4.

Také další zápas s favoritem se lámal až v úplném závěru. Šestinásobní mistři světa Skotové definitivně rozhodli o své páté výhře na šampionátu až v závěrečném endu, který ovládli 2:0. Až třetí duel se vyvíjel jednoznačně pro favorita. Švýcaři vedli po dvou endech 2:0, po čtyřech už 4:1 a pohodlný náskok ještě navýšili v šesté hře dalšími dvěma body.

V čele průběžného pořadí jsou Švédové, kteří zvítězili i poosmé a jako jediní mají stoprocentní bilanci. Seveřané usilují o dvanáctou zlatou medaili a pátý titul z posledních šesti šampionátů.

Výsledky MS v curlingu mužů

Německo – Česko 6:4, Skotsko  Česko 6:3, Česko – Švýcarsko 4:7

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články