Byly jsme lepší v dohrávání soubojů, míní debutantka Kalová. Teď se těší na plnou halu

Foto: iihf.com

(UTICA, od naší zpravodajky) České hokejistky nepovolily finským soupeřkám vstřelit ani branku, samy se naopak prosadily čtyřikrát a úspěšně tak vstoupily do světového šampionátu. Premiéru na vrcholové akci ženského hokeje si pak odbyla kromě Anežky Čabelové i Anna Kalová.

„Moc jsem si to užila. Holky mi pomáhaly podporovaly jsme se navzájem a tím, že jsem v průběhu sezony jezdila na Euro Hockey Tour, tak nebylo ani tak těžké si zvyknout,“ vyprávěla po utkání Anna Kalová s úsměvem na tváři.

„Moc jsem si to užila. Tím, že jsem v průběhu sezony jezdila na Euro Hockey Tour, tak nebylo ani tak těžké si zvyknout.“

A měla k tomu patřičný důvod, jelikož Češky do turnaje vstoupily výhrou 4:0. „Je to super začátek se skvělým výsledkem. Jsem ráda, že jsme to takhle zvládly,“ pochvalovala si Kalová týmovou hru.

Těšila ji pak především bojovnost, se kterou výběr Carly MacLeodové do hry vstoupil. „Myslím si, že v dohrávání soubojů, v bojovnosti a důrazu jsme byly od začátku lepší. Ve třetí třetině jsme sice trošku polevily, chtěly jsme si hlídat hlavně výsledek, ale myslím si, že i tak jsme pořád byly v těchto věcech lepší,“ je přesvědčená česká debutantka s číslem 23.

Výhra nad Finkami může být pro českou reprezentaci v konečné umístění ve skupině tou klíčovou, i proto je povedený vstup do turnaje tak cenný. „Myslím, že nám to hodně pomůže do dalších zápasů. Jak v sebevědomí, tak i výsledkově, takže určitě hodně důležité vítězství,“ uvědomuje si Kalová.

Nyní Češky čeká dvoudenní volno. „Program ještě nevíme, ale určitě tam bude regenerace a nějaká procházka,“ sděluje jednadvacetiletá útočnice. Hlavní náplní ale bezesporu bude příprava na utkání s domácími Američankami.

„Hodně důležité vítězství. Myslím, že nám hodně pomůže do dalších zápasů. Jak v sebevědomí, tak i výsledkově.“

„Určitě se na to budeme připravovat. Bude to opět rychlý hokej,“ ví Kalová. „Máme výhodu, že už jsme s nimi hrály, takže víme, jak to asi budou hrát,“ připomíná vzájemný zápas těsně před šampionátem, ve kterém výběr USA zvítězil 6:1.

Kromě rychlého hokeje pak Kalová očekává také plný stadion fanoušků. „Bude určitě skvělá atmosféra, těším se a jsem připravená si to užít,“ sděluje na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz