Co dělá Slon v šuplíku? Kniha veselých pohádek ze zoo od Jana Nejedlého

Jan Nejedlý psal pohádky do šuplíku tak dlouho, až najednou měl Slona v šuplíku! Knihu pro nejmenší plnou rozverných, legračních a veselých pohádek.

Slon v šuplíku obálka Koupit na e‑shopu

Jak to dopadne, když se v zoo maluje a zvířátka se musí přestěhovat k lidem ve městě, aby se neumazala? Jak to mají hroši s chozením do školy a hrabáč kapský se závoděním? Co za zmatek dovede napáchat takový luskoun, který unikne z klece? A jak je to s tím slonem v šuplíku?

To a mnoho dalšího se děti dozvědí v rozpustilé knize Jana Nejedlého Slon v šuplíku. Svým stylem - i krásnými a vtipnými ilustracem Lucie Dvořákové - kniha připomíná známé Malé pohádky pro malé děti. Pobaví děti od dvou let i dospělé - to už bez jakéhokoliv horního věkového limitu!

Jan Nejedlý je šéfredaktor časopisu Rodina a škola a autor mnoha publikací pro děti. V Portále vyšly jeho pohádky k výtvarným nápadům v knize Pohádkové tvoření (2011).

Lucie Dvořáková je známá česká ilustrátorka dětských knih. Vedle knižní tvorby spolupracuje i s Českou televizí, například jako animátorka dětských Večerníčků, nebo v pořadu Čtení do ouška. V Portále vyšla řada knih s jejími ilustracemi, například Sněhová víla, Modrá hodina, Nanukova dobrodružství nebo Malé pohádky pro malé děti.

Přečtěte si i rozhovor s autorem knihy Janem Nejedlým.

Ukázka:

Knihu Slon v šuplíku koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru