Nelson se konečně dočkal. Hrál po téměř čtyřech letech, v létě ale může pomýšlet na odchod

Reiss Nelson se postaral o zápis do historie Arsenalu. V základní sestavě Gunners se totiž včera objevil poprvé po téměř čtyřech letech a anglický křídelník se tak stal rekordmanem, co se prodlevy mezi dvěma starty v základní sestavě týče.

Nelson se konečně dočkal. Hrál po téměř čtyřech letech, v létě ale může pomýšlet na odchod

Jen na lavičce pro včerejší duel zůstali Gabriel Jesus, Declan Rice a Gabriel Martinelli, jen na tribuně setrval aktuálně zraněný Bukayo Saka. A tak šanci konečně dostal Reiss Nelson.

Na základní sestavu čekal neuvěřitelných 1358 dnů, tedy téměř čtyřy roky. Nikdo z hráčů Arsenalu takovou prodlevu mezi dvěma starty od první minuty nezažil.

Mathieu Flamini čekal 5 let a 162 dní, Sol Campbell poté 3 roky a 296 dní. V obou případech šlo ale o to, že jak Flamini, tak Campbell z Arsenalu odešli a poté se do něj vrátili.

"Reiss je hráčem, kterého obdivuji od prvního dne, co jsem zde. Má ohromné schopnosti a je vzrušujícím talentem," prohlásil při nedávném podpisu nové čtyřleté smlouvy manažer Mikel Arteta.

Přesto se v posledních měsících zdá, že Nelson bude chtít v příští sezoně více prostoru. A je tedy dost možné, že čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč pro příští ročník odejde minimálně na hostování.