Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Liverpool je zpět v čele Premier League, infarktovému šlágru v Londýně kraloval Palmer

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Liverpoolu porazili ve 31. kole anglické ligy poslední Sheffield United 3:1 a vrátili se na první místo s dvoubodovým náskokem před Arsenal. Srdnatě vzdorujícího soupeře uzemnil v 76. minutě rozhodujícím gólem Alexis Mac Allister. V třaskavém souboji Chelsea – Manchester United byli blízko úspěchu hosté, ale Cole Palmer je dvěma trefami v nastavení dostal do kolen, završil hattrick a rozhodl o vítězství domácích 4:3.

Fotbalisté Liverpoolu oslavují gól v Premier League
zdroj: REUTERS

Liverpool nasměroval za "povinnou" výhrou kuriózní trefou Darwin Núñez. Uruguayský útočník v 17. minutě napadal vykopávajícího chorvatského brankáře Iva Grbiče, vyskočil, a když se otáčel, míč ho trefil do pozadí, od něhož se odrazil do sítě.

Přemožitelé pražské Sparty z osmifinále Evropské ligy následně nevyužili ke vstřelení další branky ani spoustu šancí a čtyřiaosmdesátiprocentní držení míče v prvním poločase. Po necelé hodině hry navíc zmrazil Anfield vlastní gól Conora Bradleyho, který tečoval za záda brankáře Caoimhína Kellehera hlavičku Gustava Hamera.

Hosté ale na senzační zisk bodu, jenž by mírně vylepšil jejich záchranářské vyhlídky, nedosáhli. V 76. minutě si naběhl k volnému míči v půlkruhu na vrcholu pokutového území argentinský mistr světa Mac Allister a z voleje ho napálil nechytatelně do šibenice. V 90. minutě vítězství favorita potvrdil střídající Cody Gakpo.

X faktor Palmer

Chelsea málem ztratila dobře rozehraný zápas proti United, z něhož nakonec díky svému nejlepšímu střelci Palmerovi přece jen získala tři body. Blues vedli ve 20. minutě díky brance kapitána Conora Gallaghera a první Palmerově proměněné penaltě 2:0, Reds ale ještě do poločasu po trefách Alejandra Garnacha a kapitána Bruna Fernandese srovnali.

Když se Argentinec Garnacho prosadil v 67. minutě podruhé a hosté udrželi vedení hluboko do nastaveného času, zdálo se, že budou na Stamford Bridge slavit vítězství. V sedmé nastavené minutě však Diogo Dalot zavinil penaltu, kterou Palmer opět bezpečně proměnil, a krátce nato ve 101. minutě dokonal jednadvacetiletý anglický záložník tečovanou střelou po rohovém kopu druhý obrat v utkání.

Chelsea porazila v lize United po sedmi letech a v tabulce je desátá, Manchester je šestý s náskokem tří bodů před sedmým West Hamem.

Anglická fotbalová liga – 31. kolo:

Liverpool – Sheffield United 3:1 (17. Núñez, 76. Mac Allister, 90. Gakpo – 58. vlastní Bradley), Chelsea – Manchester United 4:3 (19., 90.+10 obě z pen., 90.+11 Palmer, 4. Gallagher – 34. a 67. Garnacho, 39. Fernandes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články