Květoslav Šimek
5. dubna 2024 • 09:59

Třinec přišel o Voženílka. Trest od disciplinárky, chystá se odvolání

Vstoupit do diskuse
88
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniel Voženílek bude třineckým Ocelářům v domácích odvetách semifinálové série proti hokejistům Sparty chybět. Disciplinární komise ho ve zkráceném řízení rozhodnutím předsedy Viktora Ujčíka dodatečně potrestala stopkou na dva zápasy za vražení na mantinel Filipa Chlapíka. Sparta v sérii vede 2:0 na zápasy (3:0, 3:2p), v Třinci se hraje v sobotu a v neděli. Oceláři se chystají odvolat.



„Při rozhodování byla zohledněna nebezpečná vzdálenost od mantinelu a intenzita zákroku v jeho závěrečné fázi, stejně jako nižší nájezdová rychlost faulujícího hráče i fakt, že faulovaný hráč byl v držení puku a zákrokem nebyl zraněn,“ píše se v oficiálním vyjádření komise.

Voženílkův zákrok ze 13. minuty druhého semifinále rozhodčí René Hradil a Jakub Šindel netrestali ani dvěma minutami. Chlapík po nárazu na mantinel zůstal chvíli otřesený, hodně se pak rozčiloval, nicméně byl v pořádku. Dohrál, vyrovnávací gól na 2:2 vstřelil 7 sekund před koncem třetí třetiny.

Osmadvacetiletý Voženílek je jedním z klíčových borců Třince. Svou živelností, hrou do těla i góly dráždí prakticky všechny rivaly. V základní části nasbíral 49 bodů (21+28) z 51 zápasů, po Martinovi Růžičkovi byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a čtvrtý celkově v lize. Z devíti duelů play off má 3 body (2+1). I proto Oceláři na sociálních sítích oznámili, že proti trestu chystají odvolání. 

Disciplinární komise třineckého útočníka v sezoně řešila popáté, trestaný je podruhé. Za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku z utkání 49. kola v Kladně (2:5) dostal stopku na jeden zápas. Dvakrát ho komise omilostnila, zákroků „přes čáru“ se podle ní nedopustil (29. září,  6. kolo Třinec-Mountfield 0:5 a 21. ledna, 38. kolo Pardubice – Třinec 5:3). Jednou dostal napomenutí za sekání (17. září, 2.kolo Třinec – Sparta 2:3sn).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
88


Články odjinud